Πιθανές προετοιμασίες εκτόξευσης πυραύλου στην Κίτρινη Θάλασσα από τη Β. Κορέα

25 Ιουνίου 201006:48

North-Korea-Missile-Satellite-04Ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα ίσως προετοιμάζεται για την εκτόξευση πυραύλου στην Κίτρινη Θάλασσα.

Η Βόρεια Κορέα εξέδωσε προειδοποίηση, απαγορεύοντας τον πλου σκαφών ανοικτά των δυτικών ακτών της, κάτι που θεωρείται ένδειξη ότι ίσως γίνονται προετοιμασίες για την εκτόξευση κάποιου πυραύλου, σύμφωνα με νοτιοκορεατική εφημερίδα.

Μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών έχει κλιμακωθεί η ένταση τους τελευταίους μήνες, μετά τη βύθιση ενός νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου, για το οποίο η Σεούλ επέρριψε την ευθύνη στη Βόρεια Κορέα, η οποία από την πλευρά της αρνείται κάθε εμπλοκή.

«Η Βόρεια Κορέα έχει δεσμεύσει μία περιοχή στα βόρεια-δυτικά (της Κίτρινης Θάλασσας), ως ζώνη απαγόρευσης για τα πλοία από τις 19 Ιουνίου έως τις 27», γράφει η εφημερίδα JoongAng Ilbo, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μέτρο με στόχο την εκτόξευση πυραύλου μικρού βεληνεκούς» .

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Πηγή: Καθημερινή

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr