Ανησυχία για το ενδεχόμενο καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικού

25 Ιουνίου 201006:42

kataigidaΟι μετεωρολόγοι ανησυχούν για την πιθανότητα τροπικής καταιγίδας στον κόλπο του Μεξικού.

Αμερικανοί μετεωρολόγοι παρακολουθούν με ανησυχία το σύστημα τροπικών καταιγίδων που σχηματίζεται στην Καραϊβική και μπορεί να φτάσει ως την περιοχή της πετρελαιοκηλίδας στον κόλπο του Μεξικού.

Η ιδιωτική μετεωρολογική υπηρεσία AccuWeather ανακοίνωσε πως εξετάζει την πιθανότητα το σύστημα αυτό να περάσει από τον κόλπο του Μεξικού αργά την Κυριακή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ανάλογα με την κατεύθυνση που θα πάρει το σύστημα αυτό είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στα σκάφη που προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια πετρελαιοκηλίδα η οποία σχηματίστηκε στον κόλπο του Μεξικού μετά την έκρηξη σε πλατφόρμα άντλησης της BP. Είναι επίσης πιθανό η καταιγίδα να σπρώξει περισσότερο πετρέλαιο στις ακτές της Λουιζιάνα, του Μισισίπη, της Αλαμπάμα και της Φλόριντα.

Σήμερα Παρασκευή έκλεισε η διάσημη παραλία με άσπρη άμμο στην Πενσάκολα της Φλόριντα όταν ξεβράστηκαν στην ακτή μπάλες πίσσας.

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται από σήμερα στο Πουέρτο Ρίκο, την Ισπανιόλα, την Τζαμάικα, την Κούβα και την Φλόριντα.

Πηγή: Καθημερινή

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr