Σαρδέλες στη λαδόκολλα με κρεμμυδάκια, σέλερυ και καρότα

3 Ιουλίου 201022:00

sardeles_finalΤα δε ψητά λαχανικά μελώνουν και δίνουν ένα ξεχωριστό άρωμα στο φαγητό μας.

Συστατικά συνταγής

  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το λευκό τους μέρος, το πράσινο το κρατάμε για άλλη χρήση
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 3 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 με γάλα λεμόνια
  • 16 φρέσκες σαρδέλες
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό

Οδηγίες συνταγής

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα πράσα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά (προσέχουμε μην μας κολλήσουν). Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Φτιάχνουμε ένα με γάλο πακέτο από λαδόκολα, βάζουμε μέσα τα λαχανικά και τα ψάρια αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού.
Κλείνουμε το πακέτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 10-15 λεπτά.
Ανοίγουμε το πακέτο, πασπαλίζουμε με μαιντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Διάρκεια: 30 λεπτά

www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr