Κέικ Βουτύρου

3 Ιουλίου 201022:00

keik_boutyrouΚέικ Βουτύρου

ΥΛΙΚΑ
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 & ¼ φλυτζανιού (275γρ.) ζάχαρη
3 αυγά
1 φλυτζάνι (150γρ.) αλεύρι
½ φλυτζάνι αλεύρι (75γρ.) που φουσκώνει μόνο του
¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ φλυτζάνι (125γρ.) γάλα
Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ο C.
Βουτυρώνετε ένα βαθύ στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20cm και στρώνετε μόνο στον πάτο του ένα αντίστοιχης διαμέτρου αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχτούν καλά. Στη συνέχεια αυξάνετε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και να πάρει ένα ωχρό χρώμα.
Αδειάστε το μίγμα στο ταψί και ψήστε το περίπου για περίπου 1 ώρα, κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα.
Αφού το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το για λίγο να σταθεί, αναποδογυρίστε το και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

http://www.yumm.gr/article/18985

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr