Παστάκια με μερέντα

22 Ιουνίου 201004:35

pasta_merentaΠαστάκια με μερέντα

Υλικά (για 16 παστάκια):

  • 2 πακέτα μπισκότα digestive (32 μπισκότα)
  • σιρόπι από γλυπό πορτοκάλι ή νεράτζι
  • 1 κουτί Γιώτης garni (αντί για γάλα προσθέτουμε νερό)
  • μερέντα

Υλικά για τη μερέντα:

  • ½ πακέτο βιτάμ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 φλυτζάνι φουντούκια κοπανισμένα

Εκτέλεση:

  • Για τη μερέντα: Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη, ρίχνουμε μετά το κακάο, το κονιάκ, τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα δίσκο αραδιάζουμε τα μπισκότα αφού τα βρέξουμε στο σιρόπι του γλυκού, διαλυμένο με χλιαρό νερό.
  • Πάνω σε κάθε μπισκότο βάζουμε μία στρώση μερέντα και μια στρώση σαντιγί.
  • Από πάνω βάζουμε ένα άλλο μπισκότο από τα ποτισμένα με σιρόπι.

Στολίζουμε το κάθε παστάκι με πλούσια σαντιγί, κομματάκια από νεράτζι, κερασάκι και ό,τι άλλο θέλουμε.

greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr