Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για την καταπολέμηση της φτώχιας

21 Ιουνίου 201011:39

4349Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στην Καβάλα, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου  το Σεμινάριο της Επιτροπής των Περιφερειών.

  Θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

 Πάνω από 80 Μέλη της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ECOS) της ΕτΠ από όλες τις χώρες της ΕΕ και άλλοι τόσοι περίπου εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας συμμετείχαν στο Σεμινάριο που είχε ως στόχο να συνεισφέρει στη μέγιστη δυνατή ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την σημασία του Ευρωπαϊκού Έτους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως έχει οριστεί το έτος 2010. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε σημαντικά η παρουσίαση των καλών πρακτικών από φορείς της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών.

 Oι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης που είναι Τακτικά Μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕτΠ, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, κ. Κ.Τάτσης, και ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Κ. Σιμιτσής, είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν το πολιτικό μήνυμα της Ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης προς την ΕΕ για την ανάληψη πολιτικών δεσμεύσεων για την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης.

 Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Βουλευτής Καβάλας κ. Δ.Παπουτσής και ο Νομάρχης Καβάλας κ. Θ.Καλλιοντζής, οι οποίοι κάλεσαν την ΕτΠ να βοηθήσει στην δρομολόγηση εξελίξεων που θα καταλήξουν σε μία ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική.

 Ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Κ. Σιμιτσής αναφέρθηκε από την πλευρά του στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Δήμο για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών ικανών να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου.

Ο Υπερνομάρχης Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης κ. Κ. Τάτσης τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινωνική πολιτική και ταυτόχρονα ζήτησε από την κεντρική εξουσία να καλύψει τις υποχρεώσεις της έναντι της αυτοδιοίκησης. ¨Η Ευρώπη¨, δηλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τάτσης, ¨χρειάζεται την κοινωνική διάσταση γι’αυτό είναι απαραίτητο ο κοινοτικός προϋπολογισμός για την επερχόμενη περίοδο να αυξηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης¨.

 Κατά την παρέμβαση του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Θ.Τσέκος, επεσήμανε τους τρείς βασικούς στόχους του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανατροπών που φέρνει το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό γίγνεσθαι, ήτοι την ανάσχεση της ανεργίας μέσω της στήριξης των υγιών επιχειρήσεων, την προώθηση και στήριξη της οικονομικής αναδιάρθρωσης απειλούμενων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας και την ολοκληρωμένη υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Για την επίτευξη αυτών των στόχων τόνισε τη σημασία του βασικού χρηματοδοτικού εργαλείου που αντιπροσωπεύει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), ενώ μετέφερε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης σύντομα να ανακοινωθούν νέα μέτρα, ιδίως όσον αφορά τα τοπικά προγράμματα απασχόλησης.

 Την Τρίτη 22 Ιουνίου θα συνεδριάσει η επιτροπή ECOS, όπου το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης αναμένεται να βρεθεί εκ νέου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

4378

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr