Επιχειρηματικό φόρουμ στην Ανδριανούπολη. Παρουσία Πεταλωτή

18 Ιουνίου 201021:37

petalotis_forumΣυνέδριο με θέμα «Ελλάδα- Τουρκία Περιφερειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αδριανούπολη.

Το φόρουμ διοργάνωσαν  η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε συνεργασία με την Ένωση Τουρκικών Επιμελητηρίων (ΤΟΒΒ), το Επιμελητήριο της Ανδριανούπολης (DEIK), το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Χρηματιστήριο προϊόντων της Ανδριανούπολης και το Ελληνικό Προξενείο στην Ανδριανούπολη. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Οι τομείς ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο Φόρουμ αφορούσαν τον τουρισμό, τη γεωργία και τα γεωργικά μηχανήματα, τη βιομηχανία τροφίμων και τα δομικά υλικά.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Πεταλωτής, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τη συνάντηση ως μια ακόμη ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών συνεργασιών και επαφών που επιτρέπουν μια νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Στη συνεχεία, αναφέρθηκε στις 21 συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, οι οποίες αποδεικνύουν περίτρανα το νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών και μπορούν να αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί η απαραίτητη αμοιβαία εμπιστοσύνη φέρνοντας τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις στο επιθυμητό επίπεδο.

 Στη συνεχεία της ομιλίας του τόνισε: «Είναι ανεξάντλητοι οι τομείς, στους οποίους μπορούμε να έχουμε μια αμοιβαίως επωφελή συνεργασία και οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες αυτές, ιδίως σε καιρό κρίσης και έντονου διεθνούς ανταγωνισμού. Κάθε χαμένη ευκαιρία ανάμεσα στην ειλικρινή και έντιμη συνεργασία μεταξύ γειτόνων, εκτός από απογοήτευση και προβληματισμό, συνιστά και βλάβη της ανταγωνιστικής τους θέσης σε ένα ολοένα και δυσκολότερο διεθνές περιβάλλον.

Στα Βαλκάνια και την Α. Μεσόγειο υπάρχει ικανή αγορά που να φιλοξενεί ισχυρές καταναλωτικές και παραγωγικές δυνάμεις. Άξονας αυτού του χώρου είναι η γεωγραφική συνέχεια της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η ελληνοτουρκική συνεργασία μπορεί λοιπόν να διαμορφώσει και μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, ένα στενότερο χώρο περιφερειακής συνεργασίας. Θα είναι πράγματι ωφέλιμο και για τους δύο να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ανάπτυξης».

 Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Πεταλωτής  εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το Ελληνικό-Τουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να κινηθούν οι δύο πλευρές, με αμοιβαία εμπιστοσύνη, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr