eu

Ψάχνουν όνομα

17 Ιουνίου 201008:59

euΣτις Βρυξέλλες είναι πολύ πιθανό να καθοριστεί η τελική πλέον απόφαση Αθηνών και Σκοπίων.

για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. Οι παρουσία των δύο πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες ήταν η «αφορμή»  για μια συνάντηση Παπανδρέου – Γκρούεφσκι.

Την πρωτοβουλία για την συνάντηση πήρε η Ελληνική πλευρά εκμεταλλευόμενη την παρουσία του Σκοπιανού πρωθυπουργού στην Βελγική πρωτεύουσα και ο οποίος έχει επαφές με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών συνεκτιμώντας την γενική κινητικότητα στο όνομα αποφάσισαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία και πρότειναν στην Σκοπιανή αντιπροσωπεία μια πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.

Η στάση της Αμερικανικής διπλωματίας φαίνεται να είναι και μια ακόμη αφορμή για την κίνηση της Ελληνικής πλευράς, αφού οι Αμερικανοί αφήνουν να διαρρεύσει στην διαπραγμάτευση και το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη»

Η λύση του ονόματος φαίνεται πλέον να είναι επιτακτική ανάγκη για όλες τις πλευρές και ειδικά για τα Σκόπια που επιθυμεί να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr