China_150408

Η Κίνα θα ρίξει δισ στην Ελλάδα

17 Ιουνίου 201008:27

China_150408Με τίτλο «Η Κίνα θα ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα».

η έγκυρη αυστραλιανή εφημερίδα «The Australian Financial Review» γράφει πως «η Κίνα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη βυθιζόμενη από τα υπερβολικά χρέη ελληνική οικονομία» . Το δημοσίευμα αναφέρει πως η επιλογή της Κίνας να επενδύσει στην Ελλάδα, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, και η υπογραφή των συμφωνιών «ανακούφισαν κάπως» την ελληνική κυβέρνηση, αφού ήρθαν μετά τη νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s.
Η αυστραλιανή εφημερίδα θεωρεί «έκπληξη» την υπογραφή των συμφωνιών, «δεδομένου πως η έως τώρα κινεζική παρουσία στην Ελλάδα, με την Cosco, μόνο εύκολη δεν ήταν» . Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως έως πρόσφατα, οι Έλληνες «σταύρωναν» τον επικεφαλής της «Κόσκο» (Cosco), αλλά τώρα τον αποκαλούν χαϊδευτικά «Κάπτεν Γουέϊ» .
Στο δημοσίευμα δίνεται έμφαση στη δήλωση του Κινέζου αντιπροέδρου κ. Ζανγκ Ντεγιάνγκ, ο οποίος είπε ότι «η Κίνα είναι πεπεισμένη πως η Ελλάδα σίγουρα θα ξεπεράσει αυτές τις προσωρινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η κινεζική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις κινεζικές, ισχυρές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα και να βρουν εμπορικούς εταίρους για επενδύσεις» .

πηγή: Σοφοκλέους In

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr