Εντυπωσίασε η ελληνική συμμετοχή στην διεθνή έκθεση στην Ουάσινγκτον

16 Ιουνίου 201022:00

mixahl_romanosΕντυπωσίασε η ελληνική συμμετοχή των τριάντα ταλαντούχων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη μεγάλη διεθνή έκθεση στην Ουάσινγκτον, στο Ίδρυμα “John F. Kennedy Center for the Performing Arts” 

 

υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού.

 

Συγκεκριμένα, το γνωστό παγκοσμίως Ίδρυμα Καλών Τεχνών, προσκάλεσε καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο τον περασμένο χειμώνα να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα έργα τους επάνω στο θέμα της αναπηρίας με τίτλο: “What is Disability?” που είναι φέτος αφιερωμένη η μεγάλη ετήσια έκθεση και το φεστιβάλ που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο στους χώρους του και στους παραπλήσιους σταθμούς του ΜΕΤRΟ, με την συμμετοχή 1200 καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο.

 

Την Ελληνική συμμετοχή των καλλιτεχνών που παρουσιάζουν έργα τους στην Ουάσινγκτον, επιμελείται ο διακεκριμένος επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός, ο οποίος επέλεξε τους καλλιτέχνες από την συμμετοχή τους στην φετινή έκθεση του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival), στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 

O Μιχαήλ Ρωμανός επιμελείται επίσης την μεγάλη σπονδυλωτή έκθεση “Δρώμενα Τέχνης 2010” που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη στο Κέντρο τέχνης και πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου, και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010, με την συμμετοχή 18 ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, πολλοί από τους οποίους εκθέτουν στην μεγάλη διεθνή έκθεση στην Ουάσινγκτον.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων κύριος Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε μεταξύ άλλων για την εντυπωσιακή συμμετοχή της Ελληνικής Συμμετοχής στην έκθεση:

 

“…Η Αθήνα είναι μία πόλη προικισμένη. Προικισμένη με ένα τεράστιο πολιτισμικό φορτίο, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς από το δυναμισμό της πολιτισμικής παραγωγής του σήμερα. Και είναι μία πόλη που έχει αντιληφθεί ότι ο πολιτισμός δεν αποτελεί περιχαρακωμένο δικαίωμα των δημιουργών του αλλά παίρνει αξία όταν γίνεται πνευματική κιβωτός ολόκληρης της ανθρωπότητας. Με τον τρόπο αυτό η Αθήνα κατέστη πολιτισμικός φορέας μητροπολιτικού κύρους και εξωστρεφής πόλος πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία. Τα “Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό” επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτήν την κατάκτηση. Μέσα λοιπόν από τα “Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό” η Αθήνα η αιώνια πολιτισμική πρωτεύουσα, αποκτά τριάντα νέους Έλληνες πρεσβευτές της τέχνης και του πολιτισμού και γίνεται πομπός μηνυμάτων αλληλεγγύης ειρήνης, ελπίδας και δημιουργίας…”   

 

Ο Πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων κύριος Άγγελος Μοσχονάς, δήλωσε:

 

“…Με αφορμή την συμμετοχή τριάντα νέων Ελλήνων ταλαντούχων καλλιτεχνών, στην μεγάλη διεθνή εικαστική έκθεση στην Ουάσινγκτον στο Ίδρυμα “John F. Kennedy Center for the Performing Arts”, που συμμετέχουν στην αξιόλογη αυτή έκθεση στο εξωτερικό, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού, τα Ελληνικά χρώματα, πρέπει και μπορούν να σταθούν οι καλύτεροι πρεσβευτές πολιτισμού και ειρήνης εκτός των συνόρων της χώρας μας και η συμμετοχή αυτή το αποδεικνύει…” 

 

Φωτογραφίες όλων των έργων στο blog του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών:

 http://athensfineartsfestival.blogspot.com/2010/01/blog-post_29.html

 

 

John F. Kennedy Center for the Performing Arts”:

 http://www.kennedy-center.org/calendar/index.cfm?fuseaction=showEvent&event=VKVEX

 

elenh_mpaziotou

 

 

nikos_lamprinos

 

eirhnh_euthimakh

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr