zapatero050210

Εγκρίνει την μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας η κυβέρνηση Θαπατέρο

16 Ιουνίου 201008:44

zapatero050210Στη Μαδρίτη η κυβέρνηση της Ισπανίας.

αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το επίμαχο πακέτο των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, ενώ σε “απάντηση” αυτής της απόφασης τα συνδικάτα αποφάσισαν γενική απεργία για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή στις 22 Ιουνίου, όπου η κυβέρνηση Θαπατέρο χρειάζεται τις ψήφους της αντιπολίτευσης προκειμένου να το περάσει. Την ίδια ώρα, τα συνδικάτα της χώρας που απορρίπτουν τη μεταρρύθμιση, καλούν σε γενική απεργία για τις 29 Σεπτεμβρίου. “Η στάση της κυβέρνησης δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου, αλλά τροφοδοτεί τις προσδοκίες της βιομηχανίας για μια μεταρρύθμιση που θα περιορίσει αισθητά τα δικαιώματα των εργαζομένων”, δήλωσε ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, UGT, Καντίτο Μεντέζ.

Η έκτη γενική απεργία από το 1977
Η γενική απεργία που προγραμματίζουν τα ισπανικά συνδικάτα θα είναι η έκτη στην ιστορία της Ισπανίας μετά την μεταπολίτευση και η πρώτη των τελευταίων οκτώ ετών. Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Χοσέ Λούις Θαπατέρο συνέχισε και την Τρίτη τις προσπάθειές του προκειμένου να διασφαλίσει την υποστήριξη της αντιπολίτευσης για την έγκριση του νομοσχεδίου.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο εκφράστηκαν αντιρρήσεις επί του νομοσχεδίου από το μεγαλύτερο περιφερειακό κόμμα της χώρας CiU, που είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος των Σοσιαλιστών.

Πηγή: Deutsche Welle

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr