tatsis

Σεμινάριο για την καταπολέμηση της φτώχιας στην Καβάλα

15 Ιουνίου 201020:43

tatsisΣεμινάριο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού πραγματοποιείται τη Δεύτερα στην Καβάλα. Το σεμινάριο φιλοξενείται από την Υπερνομαρχία Δράμας Καβάλας Ξάνθης σε συνεργασία με αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπερνομαρχίας, «την Δευτέρα 21 Ιουνίου η Καβάλα θα είναι το σημείο αναφοράς της Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, λόγω της διοργάνωσης Σεμιναρίου που επικεντρώνεται στην τοπική και περιφερειακή διάσταση του θέματος από την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Το Σεμινάριο συνδυάζεται με συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής για την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική (ECOS) της ΕτΠ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επομένη ημέρα, και συνδιοργανώνεται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης και τον Δήμο Καβάλας, καθότι ο Υπερνομάρχης κος Κων. Τάτσης και ο Δήμαρχος Καβάλας κος Κων. Σιμιτσής είναι 2 από τα 12 Μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕτΠ.

Σημειώνεται ότι αποτελεί την δεύτερη εκδήλωση της Επιτροπής ECOS στην Καβάλα, ενώ η απόφαση για την εδώ πραγματοποίηση της, αλλά και η επιλογή θέματος οφείλεται, όπως και το 2006, σε πρωτοβουλία του Υπερνομάρχη κου Κων. Τάτση, την οποία υποστήριξε  ο Δήμαρχος Καβάλας, κος Κων. Σιμιτσής, καθότι αφενός φέρνει την πόλη της Καβάλας στο κέντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής συζήτησης και αφετέρου αναδεικνύει μία πολιτική προτεραιότητα η οποία αναμένεται να έχει αυξημένη βαρύτητα για την Αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια.

 Η μείωση της φτώχειας, θέμα επίκαιρο λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης,  συμπεριλαμβάνεται στους 5 βασικούς στόχους για την επίτευξη των οποίων θα κινητοποιηθούν, σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Επιτροπής, «Ευρώπη 2020», το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων.

 

Σε αυτό το πλαίσιο και εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης της μεταπολεμικής περιόδου, η Αυτοδιοίκηση καλείται με διαρκώς λιγότερα έσοδα να συνεισφέρει στην επίτευξη του στόχου για την μείωση κατά 25% του πληθυσμού που ζει σε κατάσταση φτώχειας.

Είναι φανερό ότι στην τρέχουσα συγκυρία, ούτε τα κράτη μέλη ούτε και η Αυτοδιοίκηση έχουν τα μέσα για να συμβάλλουν στους δεδηλωμένους στόχους της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της φτώχειας. Για την Αυτοδιοίκηση, υπάρχει ωστόσο η αδήριτη ανάγκη να αναζητηθούν αποτελεσματικές λύσεις σε πιεστικά προβλήματα και ταυτόχρονα να τονίσει εκ νέου την ακλόνητη πεποίθηση της ότι οι πολιτικές της Ε.Ε. οφείλουν να εξακολουθούν να στηρίζονται στην αρχή της Αλληλεγγύης και να αποφεύγουν λογικές «τιμωρίας», οι οποίες δεν μπορούν παρά να έχουν εν τέλει καταστρεπτικές συνέπειες για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

 Αυτό είναι και το πολιτικό μήνυμα που θα επιδιώξει να μεταφέρει η Ελληνική Αυτοδιοίκηση σε αυτή την δύσκολή συγκυρία για την χώρα μας, σε ένα επίλεκτο ακροατήριο που περιλαμβάνει κορυφαίους εκπροσώπους Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

 Το σεμινάριο διοργανώνεται τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, στο Ξενοδοχείο Lucy,  Αίθουσα Λυδία, και ώρα 9.00 το πρωί. Σημειώνεται ότι μετά το πέρας των εργασιών του Σεμιναρίου στις 13.15, στον ίδιο χώρο θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου από τον Υπερνομάρχη κο Κων. Τάτση, το Δήμαρχο Καβάλας κο Κων Σιμιτσή και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική (ECOS) της ΕτΠ της Ε.Ε. κο Arnoldas ABRAMIVIČIUS.» καταλήγει η ανακοίνωση της Υπερνομαρχίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr