mpalafas2

Αποχωρούν οι ανανεωτικοί από ΣΥΝ. Κρίσιμη ομομέλεια στην Ξάνθη

14 Ιουνίου 201022:11

mpalafas2Τη δική τους τροχιά αρχίζουν να διαγράφουν τα ανανεωτικά στελέχη του Συνασπισμού μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη και της υπόλοιπης πτέρυγας από το ΣΥΝ.

Ήδη έχουν γίνει γνωστά ονόματα στελεχών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα που αποχωρούν από το κόμμα του Συνασπισμού ενόψει της ενεργοποίησης της αυτόνομης πορείας των ανανεωτικών στελεχών κα σύντομα θα γίνουν γνωστές κινήσεις και στην Ξάνθη.

Ήδη έχουν προαναγγείλει την αποχώρησή τους στελέχη του Νομού Θεσσαλονίκης ή της Καβάλας ενώ συμπαγής φαίνεται να παραμένει ακόμη η νομαρχιακή οργάνωση της Ροδόπης. Ασαφή είναι ακόμη τα πράγματα στην Ξάνθη αλλά θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση αρκετών ανανεωτικών στελεχών -που συνολικά αποτελούν και την πλειοψηφία-  ενώ ο Γραμματέας Νίκος Καλιαμπάκας προέρχεται από το αριστερό ρεύμα.

Κομβικής σημασίας θεωρείται η νομαρχιακή ολομέλεια το απόγευμα της Τετάρτηςστο ξενοδοχείο Ορφέας, όπου θα παραστεί και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, Γιάννης Μπαλάφας, . Εκεί αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στα κεντρικά του κόμματος αλλά και να επισημοποιηθούν αποχωρήσεις τοπικών στελεχών που έχουν ήδη προαναγγείλει την αποστασιοποίησή τους. Κάποια άλλα στελέχη ενδεχομένως τηρούν στάση αναμονής, θέτοντας ως όρο την αποστασιοποίηση του κόμματος από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που υπήρξε και η αιτία της διάσπασης.

Εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης όλο το τελευταίο διάστημα τα στελέχη και η ηγεσία της Νομαρχιακής Επιτροπής απέφυγαν να τοποθετηθούν δημόσια προκειμένου να αποφευχθούν τοπικές συγκρούσεις που θα έπλητταν το κλίμα της αρμονικής συνύπαρξης των δύο ρευμάτων, τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά ο Γραμματέας του ΣΥΝ χαρακτήρισε άκαιρη την αποχώρηση των ανανεωτικών.

Είναι γεγονός ότι συνολικά οι ψηφοφόροι του Συνασπισμού εμφανίζονται καταρχήν απογοητευμένοι και σε δεύτερη μοίρα θέτουν τις όποιες διαφορές οδήγησαν στη διάσπαση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr