XYNIDIS_PROFIL_ARISTERO

Επικρίσεις Ξυνίδη σε κυβέρνηση για εισόδημα εργαζομένων.

14 Ιουνίου 201021:56

XYNIDIS_PROFIL_ARISTEROΕπικριτικός προς το εσωτερικό της Κυβέρνησης, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο Σωκράτης Ξυνίδης . Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «όσοι λησμονούν την έννοια της κοινωνικής συνοχής και ασχολούνται μόνο με τους αριθμούς θα πρέπει πρωτίστως να μην οδηγήσουν ανθρώπους σε εξαθλίωση»



«Θα μας βρουν απέναντί τους» επισημαίνει ο κ. Ξυνίδης, ζητώντας διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων. Παράλληλα, σε σχέση με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου επισημαίνει ότι θα πρέπει η Εξεταστική να φωτίσει τις πτυχές που αφορούν την παράνομη μεταφορά χρήματος και τους μετόχους off shore που ενδεχομένως να συνδέονται με πολιτικούς και επιχειρημα τίες.

Σε σχέση με τη λειτουργία απέναντι στην κυβέρνηση επεσήμανε, μεταξύ άλλων:
«Δεν επαναλαμβάνουμε το λάθος που έγινε στο παρελθόν, δηλαδή την αποδυνάμωση της πολιτικής λειτουργίας του Κινήματος και την παρακολουθηματική του λειτουργία σε σχέση με την κυβέρνηση. Για να έχει όμως το Κίνημα τον ρόλο του, θα πρέπει να παράγει πολιτική…. Θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να βλέπει καθαρά προς την πολιτική που έχουμε χαράξει ως ΠΑΣΟΚ, να μην παρασύρεται σε πολιτικές που δεν μας εκφράζουν, όταν βέβαια μας απομένουν περιθώρια επιλογής. Οπως και όταν εκλέχτηκα είπα, δεν πρόκειται το Κίνημα να σωπαίνει σε επιλογές της κυβέρνησης που δεν εναρμονίζονται με εκείνες τις πολιτικές θέσεις του Κινήματος που τυγχάνουν επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες.

Τέλος ο βουλευτής Ξάνθης ερωτήθηκε για το λόγο της εμπλοκής του στην υπόθεση του Βατοπεδίου, που απέδωσε σε τοπικές σκοπιμότητες:

«Νομίζω ότι τοπικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν δυστυχώς τη Νέα Δημοκρατία να υιοθετήσει μια χαμηλότατου επιπέδου προσπάθεια προσωπικής μου σπίλωσης και της εμπλοκής μου σε ένα θέμα για το οποίο έχω δώσει ό,τι μπορούσα για την αποκάλυψή του. Βέβαια η προσπάθεια ήταν ατελέσφορη, αφού δεν είναι δυνατόν να ελπίζεις ότι θα χτυπήσεις ένα δημόσιο πρόσωπο με αυτό που στην ουσία το έχει αναδείξει. Η Νέα Δημοκρατία είχε μεγάλη ανάγκη να δείξει ότι το Βατοπέδι αφορά όλους και το ίδιο. Η κοινή γνώμη έχει τη δυνατότητα να βγάλει συμπεράσματα. Από τις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής περιμένω εκτός από τον καταλογισμό των εμφανών ευθυνών πολιτικών» κατέληξε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr