Σύσκεψη στην Μόσχα για το Κιργιστάν

14 Ιουνίου 201013:51

central_asia_bigΈκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί την Δευτέρα στη Μόσχα η συμμαχία των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ

υπό την ηγεσία της Ρωσίας. Θα συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να δοθεί τέλος στα αιματηρά επεισόδια στο Κιργιστάν, όπου έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους 118 άνθρωποι.

«Θα συζητηθούν συλλογικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Κιργιστάν, την πρόληψη των συγκρούσεων μεταξύ των εθνοτήτων, την αποκατάσταση της τάξης και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών» δήλωσε υπεύθυνος της συμμαχίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Την έκτακτη σύνοδο των γραμματέων της Οργάνωσης της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ODKB), τη στρατιωτική αυτή συμμαχία, της οποίας το Κιργιστάν είναι μέλος, συγκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Επίσης, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι εκπροσωπείται στο Κιργιστάν από δύο ειδικούς απεσταλμένους.

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει δύο αεροσκάφη για τον επαναπατρισμό των πολιτών της που βρίσκονται στο Κιργιστάν.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr