trenaki

Ξεκίνησε το τουριστικό τρενάκι του Δήμου Ξάνθης

13 Ιουνίου 201022:54

trenakiΣτη διάθεση επισκεπτών και ξανθιωτών έχει τεθεί από το Σάββατο το γνωστό τουριστικό τρενάκι του Δήμου Ξάνθης.

Αρχικά πέντε δρομολόγια γίνονται στην πόλη ( 17.30, 18.15, 19.00, 19.45, 20.30) Αφετηρία και τερματισμός είναι  η πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθεί την η εξής διαδρομή : πλατεία Ελευθερίας-κεντρική πλατεία-Βασ.Κων/νου-Βασ.Σοφίας-Έβρου-Γέφυρα Κόσυνθου- Λ.Στρατού-φανάρια ΣΙΣΥ- Λευκίππου-Τρ.Μιχαηλίδη-Φόρος-επιστροφή στην πλατεία Ελευθερίας. Το κάθε δρομολόγιο διαρκεί περίπου 20΄.

Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Ξάνθης ο μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης, Δημήτρης Πετρόπουλος. Την Κυριακή το δρομολόγιο παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς θα διαρκεί περίπου 55΄ και πάντα με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας, στις 11.00π.μ., το τρενάκι ανηφορίζει προς το περιαστικό άλσος, τα μοναστήρια και επιστροφή στην πλατεία Ελευθερίας. Μετά το πέρας του πρώτου δρομολογίου της Κυριακής ακολουθούν  ακόμη τρία, στις 12.30, στις 13.15  και στις 14.00., στο σύνηθες δρομολόγιο μέσα στην πόλη.

Η διαδρομή παρέχεται δωρεάν ενώ όλοι ανήλικοι κάτω των 14 πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες. Σύντομα τα δρομολόγια θα επεκταθούν τα απογεύματα της Τρίτης και της Πέμπτης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr