diaamath

Έκτακτη σύσκεψη για τα απορρίμματα στην Α.Μ.Θ.

11 Ιουνίου 201021:31

diaamathΈκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δι.Σ.Α.) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.,πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Θεοδώρας Κόκλα.

Το βασικό θέμα που συζητήθηκε εκτεταμένα ήταν η συμμόρφωση της ΠΑΜ-Θ προς την εγκύκλιο των Υπουργείων Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, βάσει της οποίας πρέπει να παύσει η λειτουργία των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) στα διοικητικά όριά της το συντομότερο δυνατόν. Δεδομένου ότι σε κάποιες περιοχές τα έργα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων δεν έχουν ολοκληρωθεί, παρέχεται η δυνατότητα από τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, να παραμείνουν ελάχιστοι Χ.Α.Δ.Α. ανοιχτοί με ελεγχόμενη λειτουργία.

Παράλληλα, τα υπουργεία ζητούν την κατάθεση σχεδίου σχετικά με το πώς θα επιτευχθεί το σταδιακό κλείσιμο των Χ.Α.Δ.Α. Το εν λόγω σχέδιο που καταρτίστηκε από κοινού από τις υπηρεσίες της ΠΑΜ-Θ και το προσωπικό του Φο.Δι.Σ.Α. παρουσιάστηκε στους μετόχους του φορέα και αποφασίστηκε να αποσταλεί στους ΟΤΑ της ΠΑΜ-Θ προκειμένου να εγκριθεί.

Τονίστηκε ιδιαίτερα πως τα επαπειλούμενα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μη συμμόρφωση και την παράταση λειτουργίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων είναι δυσβάσταχτα για την οικονομική κατάσταση τόσο του κράτους όσο και των δήμων, οπότε η κατάρτιση και η συμφωνία στο εν λόγω σχέδιο είναι σημαντική για την αποφυγή τους.

Καθάρισε η Σαμοθράκη

Το έντονο ενδιαφέρον και οι προσωπικές ενέργειες από την πλευρά της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Θεοδώρας Κόκλα οδήγησαν σε λύση του προβλήματος αποκομιδής των σκουπιδιών από τη Σαμοθράκη. Ο νέος τράκτορας που έφτασε χθες το πρωί στο νησί έχει μετασκευαστεί, ώστε να χωράει με ευκολία στο πλοίο και μετέφερε χωρίς προβλήματα το κοντέινερ με τα σκουπίδια στην Αλεξανδρούπολη.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ δρομολογεί τη μετασκευή ενός ακόμη τράκτορα για τις ανάγκες αποκομιδής των σκουπιδιών της Σαμοθράκης, έτσι το νησί είναι καθ’ όλα έτοιμο να υποδεχτεί ομαλά τη θερινή περίοδο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr