Λιτή αλλά εντυπωσιακή τελετή έναρξης του Μουντιάλ

11 Ιουνίου 201021:21

mundialΛιτή, αλλά εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξη του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ που γέμισε από περίπου 90.000 κόσμο. Οι σημαίες των 32 χωρών ήταν παρατεταγμένες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Νέλσον Μαντέλα δεν έδωσε το «παρών», λόγω του θανάτου της δισέγγονης του, Ζενάνι.

Η τελετή ξεκίνησε με μαχητικά αεροσκάφη να πετούν σε σχηματισμό στον ουρανό πάνω από το στάδιο. Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση ένας ύμνου της Νότιας Αφρικής προς τις πόλεις και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ.

Από νωρίς έκαναν την εμφάνισή τους χορευτές ντυμένοι στα κόκκινα και με παραδοσιακές ενδυμασίες που έδιναν έντονη γεύση και χρώμα της πατρίδας τους ενώ ακολουθούσαν ένα γιγαντιαίο σκαθάρι ως το κέντρο του γηπέδου.
Τα τύμπανα ηχούσαν δυνατά δίνοντας τον… αφρικανικό ρυθμό σε θεατές και χορευτές. Στο κέντρο του γηπέδου μπήκαν ο Ρίτσαρντ Κέλι και το «Soweto Spiritual Singers», για να ερμηνεύσουν το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ.

Την παράσταση έκλεψαν οι οπαδοί της Νοτίου Αφρικής, αλλά και Μεξικάνοι, καθώς είχαν ήδη πάρει τις θέσεις τους για την έναρξη του μεταξύ τους αγώνα.
Οι περίφημες βουβουζέλες πήραν τη σκυτάλη και έδωσαν τη δική τους… νότα στην έναρξη του Μουντιάλ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr