nomarxia

Νομαρχία: Το ΥΠΕΣ καθυστερεί τις πληρωμές συμβασιούχων

10 Ιουνίου 201009:28

NOMARXIAΑπό το Υπουργείο Εσωτερικών εξαρτάται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας, η πληρωμή των συμβασιούχων που έχουν εργαστεί σε διάφορες θέσεις μερικής απασχόλησης.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά με  αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν την καθυστέρηση που παρατηρείται για πολλούς συμβασιούχους που εργάστηκαν κατά το παρελθόν με μερική απασχόληση, μετά από έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών, τονίζεται ότι, η πληρωμή τους γίνεται αποκλειστικά με πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Κράτους, διά του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ποσό που μένει να καταβληθεί σε συμβασιούχους μερικής απασχόλησης ανέρχεται συνολικά σε 25.835 ευρώ, υπόλοιπο για όλους (31 συνολικά άτομα). Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπως αναφέρει,  πιέζει φορτικά για τη λύση του προβλήματος και την πληρωμή τους, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).

Η πληρωμή των υπαλλήλων αυτών δεν μπορεί να γίνει από πιστώσεις της Νομαρχίας (θεωρείται παράνομη), παρά μόνο από το Υπουργείο Οικονομικών και τον Προϋπολογισμό του Κράτους, σύμφωνα με το Δημόσιο Λογιστικό και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Νομαρχία συνεχίζει την πίεση στα Υπουργεία για την απεμπλοκή του θέματος όσων εργάστηκαν, που το κατανοούν πλήρως, αναφέρουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr