xynidis_ypografi

Τον Αλ. Κοντό ως υπεύθυνο των διαρροών “δείχνουν” από το ΠΑΣΟΚ

9 Ιουνίου 201022:59

xynidis_ypografiΌσο αποκαλύπτονται οι πτυχές της υπόθεσης με τα επίμαχα έγγραφα του Λιμενικού Ταμείου, τόσο περισσότερο οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη  συνδέουν ευθέως την υπόθεση με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρο Κοντό.

Παράλληλα, εντείνονται οι φωνές των συνεργατών του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ότι υπήρξε πλεκτάνη εναντίον του βουλευτή Ξάνθης. Το σκεπτικό τους αυτό ενισχύθηκε μετά την αποκάλυψη από τον Υπεύθυνο Τύπου της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γιώργο Κρόγια ότι η φημολογούμενη δεύτερη υπογραφή του Σωκράτη Ξυνίδη, με την οποία ασχολήθηκε πρωτοσέλιδα μερίδα του αθηναϊκού τύπου, δεν υπήρξε ποτέ καθώς στο πρακτικό του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου την επίμαχη ημερομηνία απουσιάζει ο Σωκράτης Ξυνίδης (με βάση όσα εμφανίζονται σε αντίγραφο που παρουσιάστηκε).

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το έγγραφο που αιτήθηκε η Πρόεδρος της Τοπικής της Ν.Δ. Αλεξία Γκιρτζίκη από το Λιμενικό Ταμείο και διοχετεύτηκε στον Αθηναϊκό Τύπο και στο Νίκο Δένδια την ώρα της παρουσίας του Σωκράτη Ξυνίδη στην Εξεταστική Επιτροπή, παρέλαβε σύμφωνα με υπογραφή του το πρωί της Δευτέρας ο γιος υπαλλήλου του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξανδρου Κοντού, Θωμάς Ξανθόπουλος,  γεγονός που συνδέουν άμεσα με τη διακίνηση του εγγράφου στην Αθήνα κατηγορώντας το βουλευτή της Ν.Δ. ότι βρέθηκε πίσω από την επίθεση εναντίον του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση του ενόψει του πορίσματος της επιτροπής.

Παρόλο που τίποτε δεν μπορεί να αποδειχθεί, φαίνεται ότι μετά την υπόθεση αυτή η περιοχή εισέρχεται σε μια εποχή κατά την οποία θα υπάρξει ευθεία σύγκρουση των δύο χριστιανών βουλευτών της Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωκράτης Ξυνίδης δέχεται εισηγήσεις για σκλήρυνση της στάσης, επικοινωνιακή αντεπίθεση και ίσως και προσφυγή στη δικαιοσύνη για θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, χωρίς όμως να έχει προκρίνει αυτή τη λύση. Από την άλλη το περιβάλλον Αλ. Κοντού τηρεί σιγή ιχθύος και αναμένει την αντίδραση της άλλης πλευράς.

Τέλος, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εκφράστηκαν παράπονα για τα τοπικά Μ.Μ.Ε και την «απροθυμία» που επέδειξαν να προβάλουν τις πολιτικές θέσεις και τις αποκαλύψεις τους τις τελευταίες μέρες, που θεωρούν ότι δικαιώνουν το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που οδήγησε στη λογική του συμψηφισμού. Το σίγουρο είναι ότι ό τρόπος που διαχειρίστηκε η υπόθεση αυτή από τους τοπικούς παράγοντες θα απασχολήσει την κοινή γνώμη το προσεχές διάστημα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr