dimotiko_symvoulio_proedreio

Δημοτικό Συμβούλιο με Κυβερνείο, Κολυμβητήριο, τιμές ενοικίων

9 Ιουνίου 201008:32

dimotiko_symvoulio_proedreioΣε ήρεμο κλίμα –ασυνήθιστο τον τελευταίο καιρό- διεξήχθη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης την Τρίτη, όπου πέρασε κατά πλειοψηφία το θέμα της εκμίσθωσης για τη γνωστή εξέδρα του Κυβερνείου.

 Η κυριότητα του κοινόχρηστου χώρου και η δυνατότητα του Δήμου Ξάνθης να το εκμισθώνει έχουν αμφισβητηθεί όπως προκύπτει από πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας μετά από προσφυγή των ιδιοκτητών του Elisso Π. Ανδρικόπουλου και Μ. Τσέπελη, ενώ στην προσφυγή του Δήμου Ξάνθης οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου παρέλειψαν να παραστούν.  Παρά το θολό νομικό τοπίο και παρότι η σύμβουλος της μειοψηφίας Μπέτυ Πατσίδου αμφισβήτησε τη νομιμοποίηση του δημοτικού Συμβουλίου ώστε να λάβει απόφαση, τελικώς η εκμίσωθση πέρασε για άλλη μια χρονιά κατά πλειοψηφία.

 Ο Δήμαρχος Ξάνθης έκανε λόγο για σημαντικό έσοδο του Δήμου και υποστήριξη των τοπικών επαγγελματιών ενώ η δικηγόρος της επιχείρησης έκανε λόγο για οικονομική καταστροφή που θα προκύψει από την ουσιαστικη παύση της λειτουργίας του μαγαζιού τους καλοκαιρινούς μήνες. Από την αντιπολίτευση, η  Μπέτυ Πατσίδου ανέφερε ότι δεν μπορεί να μπει στην ουσία του θέματος καθώς αμφισβητεί τη διαδικασία γεγονός που βρήκε αντίθετο τον Πρόεδρο Φίλιππο Φιλίππου, ο Νίκος Ανταμπούφης επεσήμανε ότι το ρίσκο είναι γνωστό για την επιχείρηση καθώς η μίσθωση ανανεώνεται ετήσια έκανε λόγο για κατάργηση του δρόμου στν οδό Πινδάρου που προκαλείτει από τη λειτουργία της εξέδρας και σημείωσε, ότι παρά την κατανόηση των επιχειρηματιών, η θέση του συνδυασμού του σε παρόμοια ζητήματα είναι πάντοτε αρνητική. Ο Χασάν Μαλκότς ζήτησε εγγυήσεις ότι η απόφαση που θα ληφθεί δεν θα οδηγήσει σε ποινική διερεύνηση ώστε να δώσει τη θετική του ψήφο αλλά τελικά ψήφισε λευκό.

Η νέα μίσθωση πέρασε κατά πλειοψηφία με ψήφους 8 υπέρ, 5 κατά (της αντιπολίτευσης), 5 λευκά (Καραγιαννίδου, Μούρκας, Φιλίππου, Μπεκτές, Μαλκότς,) ενώ εξαιρέθηκαν από την ψηφοφορία οι Μ. Φανουράκης, Θ. Ξυνίδης και Μ. Πατσίδου. Από τη συνεδρίαση απουσιάσαν για διάφορους λόγους οι Θεοδωρίδης Τάσος, Μπαντάκ Χουσεΐν, Χασάν Ογλού Φερτούν, Τσέπελης Μανώλης, Κωνσταντινίδης Λεωνίδας και Δαλάτση Ειρήνη.

Μισθώματα ακινήτων

Εκτός ημερησίας διάταξης μετά από πρόταση του Χ. Πούλιου συζητήθηκε το θέμα της δυνατότητας του Δήμου να έρθει σε επικοινωνία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και τον Εμπορικό Σύλλογο προκειμένου να γίνουν κρούσεις προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων της αγοράς ώστε να υπάρξουν μειώσει των μισθωμάτων λόγω της οικονομικής κρίσης. Παρότι ο Δήμαρχος αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας, τη χαρακτήρισε ορθή και σημείωσε ότι ο Δήμος θα καταβάλει προσπάθεια ώστε να μειωθούν τα ενοίκια στην αγορά, ενώ και ο Δήμος ως εκμισθωτής θα επιχειρήσει να μειώσει ακόμη περισσότερα τα ενοίκια που εισπράτει.

Κολυμβητήριο

Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε από τον Χ. Πούλιο και συζητήθηκε το θέμα του Κολυμβητηρίου, το οποίο ήταν το μοναδικό που προκάλεσε μικρή ένταση. Το υψηλό κόστος συντήρησης σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης είναι ο λόγος που θα κλείσει για περισσότερες μέρες φέτος το καλοκαίρι, ταυτόχρονα με την ετήσια συντήρηση των εγκαταστάσεων και χωρίς να πληγούν οι αθλητικές δραστηριότητες των σωματείων, καθησυχάζοντας  τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να διακοπεί η λειτουργία του παρά τη μεγάλη αύξηση του κόστους συντήρησης και ταυτόχρονη μείωση των εσόδων του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η μεγάλη επιβάρυνση της χρήσης τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα του νερού και διαβεβαίωσε ότι το Σεπτέμβριο θα ανοίξει κανονικά. Ο Χρήστος Πούλιος από την πλευρά του επέμεινε ότι καλό θα ήταν το κολυμβητήριο να ανοίξει αμέσως μετά τη συντήρηση και να μην είναι κλειστό για οικονομικούς λόγους αυτό το διάστημα.

Υπηρεσιακά θέματα
Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίαση ήταν ο ορισμος του Διοικητικού Συμβουλίου στην κοινωφελη- στο εξής- ΔΕΑΞ που αλλάζει την ακριβή της ονομασία. Πρόεδρος ορίστηκε ο Μ. Φανουράκης , Αντιπρόεδρος Σ. Τζόλα ως δημότης, μέλη οι: Γ. Παπασταματίου, Χ. Μούρκας, Σ. Καραγιαννίδου , Θ. Ξυνίδης  και Παπαχρόνης Γιάννης ως μέλος εθελοντικής οργάνωσης. Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αγορά ακινήτου στην οδό Αίμου, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της οδού μέχρι την Μιαούλη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr