gkirtziki

Σκληρή ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ για Γκιρτζίκη και Ν.Δ.

8 Ιουνίου 201007:39

gkirtzikiH άμεση εμπλοκή της τοπικής Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση με τον Σωκράτη Ξυνίδη και η εκμετάλλευση του θέματος από τον αθηναϊκό τύπο και τον Νίκο Δένδια,προκάλεσε την σκληρή αντίδραση και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

 που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει το ρόλο της Αλεξίας Γκιρτζίκη και την εμπλοκή του Δήμου Χατζόπουλου στην υπόθεση με το έγγραφο που εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας από το Λιμενικό Ταμείο. Η ανακοίνωση, σε σκληρό τόνο, τιτλοφορείται «Παραχαράκτες της ιστορίας, υποτιμούν απίστευτα τη νοημοσύνη μας» και παρουσιάζει όλο το χρονικό των εξελίξεων και των μεθοδεύσεων που, θεωρεί, πως είχαν μοναδικό στόχο τη σπίλωση του Σωκράτη Ξυνίδη από «ένα σάπιο κατεστημένο». Παράλληλα από διάφορες πλευρές εμφανίζονται σχόλια γύρω από την εκλογή της νέας Προέδρου της Τοπικής της ΝΔ στην Ξάνθη, που χαρακτηρίζεται “επιλογή του Αλ. Κοντού”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

“Τις τελευταίες δύο μέρες, κατάπληκτοι παρακολουθούμε μια πρωτοφανή απόπειρα της Ν.Δ. – με τη σύμπραξη και μέρους των Μ.Μ.Ε. – να πείσει τους Έλληνες ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ξεκίνησε από το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Ξάνθης, Σωκράτη Ξυνίδη. Χθες, μετά την ανακοίνωση του μέλους της Εξεταστικής κ. Δένδια, είχαμε και βαρύγδουπες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Παναγιωτόπουλου, τύπου “οι κατήγοροι θα αποδειχθούν κατηγορούμενοι”.

Το χειρότερο όμως είναι ότι με αίτηση στις 7/6/2010 της νεοεκλεγείσας προέδρου της Τοπικής Ξάνθης της Ν.Δ. κας Γκιρτζίκη, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αντιδήμαρχος της κας Τσακίρη του υπόλογου για το “Βατοπέδι” Δήμου Αβδήρων κος Χατζόπουλος, έδωσε βεβαίωση που αναφερόταν στη γνωστή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής Λάγος, το οποίο εστάλη στα μέλη της Εξεταστικής της Ν.Δ.

Το έγγραφο αυτό, την ώρα που ο Σωκράτης Ξυνίδης κατέθετε στην Εξεταστική, διοχετεύθηκε στο blog “fimotro” ως “αποκλειστικό” και με προβοκατόρικα σχόλια όπως “τελειώνει ο Ξυνίδης”, “τον έδωσε ο Βενιζέλος” κλπ με διπλή στόχευση: α) Να συκοφαντηθεί ο Σωκράτης και β) να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν “εσωκομματικό πόλεμο” στο ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα, αυτό το έγγραφο χρησιμοποιήθηκε σε πρωτοσέλιδους και βαρύγδουπους τίτλους Πανελλήνιων Εφημερίδων προσκείμενων στη Ν.Δ..

Η περιβόητη πράξη της Λιμενικής Επιτροπής Λάγος, πασίγνωστη στους Ξανθιώτες, αφορά αποχαρακτηρισμό της χρήσης της νησίδας “Άντα Μπουρού” και αποτέλεσε για τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το έναυσμα για να ασχοληθεί σε βάθος με την υπόθεση και να οδηγηθεί στην αποκάλυψη των επιδιώξεων σε βάρος της περιοχής των “Βατοπεδινών”. Η ίδια αυτή πράξη έφτασε να αποτελεί μέγα επιχείρημα για τη Ν.Δ. στην προσπάθειά της να καθυστερήσει τις εργασίες της Εξεταστικής, να κουκουλώσει για άλλη μια φορά τις τρομακτικές ευθύνες της για το σκάνδαλο του 1 δισ. ευρώ, να θολώσει τα νερά και να ποδηγετήσει την κοινή γνώμη.

Στην Ξάνθη όμως επαγρυπνούμε. Έχουμε και μνήμη και κρίση και απόλυτη γνώση της ιστορίας, της αλήθειας και των εξελίξεων. Οι πρωταγωνιστές του αγώνα για την αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου, αυτοί που απέτρεψαν τα αχόρταγα σχέδια των Μοναχών αρχικά για την περιοχή μας, μετέπειτα για την πιο σκανδαλώδη επιχείρηση “real estate” με την άμεση σύμπραξη της μισής κυβέρνησης της Ν.Δ. και την υψηλή καθοδήγηση του Μαξίμου, δεν γίνεται να σπιλωθούν, γιατί απλούστατα είναι καθαρή σαν το κρύσταλλο!

Όμως, είναι κατάντια για την Ν.Δ. τοπικά και κεντρικά, αφού για μια ακόμη φορά το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν η αρχή του τέλους για την πιο φαύλη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία χρόνια και η αποκάλυψη ξεκίνησε απ’ την Ξάνθη.

Δυστυχώς για αυτούς, από μια μεθοδευμένη – ανήθικη προσπάθεια σπίλωσης ενός νέου πολιτικού από ένα σάπιο κατεστημένο, μια προσπάθεια στα όρια της πολιτικής αλητείας, θα έρθει το τέλος για την υποτιθέμενη “αρχή” της “Νέας Νέας Δημοκρατίας” του κ. Σαμαρά και πάλι από την Ξάνθη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr