keraies_3

Κρυμμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Ξάνθη

8 Ιουνίου 201007:02

keraies_3Κρυμμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι στην περιοχή της οδού Τυρολόης., στην Ξάνθη.

Οι φωτογραφίες φαίνεται να τους δικαιώνουν καθώς είναι σαφές ότι υπάρχουν μηχανήματα εκπομπής και μικρή κεραία που έχουν κρυφτεί πίσω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα και μέσα σε ψεύτικη καμινάδα, στην ταράτσα οικοδομής που βρίσκεται στην οδό.

 Οι περίοικοι καταγγέλλουν ότι σε πολύ μικρή απόσταση από τις κεραίες βρίσκονται  Παιδικός Σταθμός σε απόσταση 32 μέτρων, Λύκειο σε απόσταση 150 μέτρων, Νηπιαγωγείο σε απόσταση 240 μέτρων και Δημοτικό Σχολείο στην ίδια απόσταση. Εξάλλου στην περιοχή υπάρχει μεγάλο συγκρότημα κατοικιών, γνωστό μάρκετ, βενζινάδικο (σχεδόν δίπλα) και το ξενοδοχείο Ζήτα Παλλάς, οπου υπάρχει αρκετά μεγάλη κίνηση ανθρώπων. Τα σημεία και οι αποστάσεις εμφανίζονται με ακρίβεια στη σχετική φωτογραφία 2 από το Google Earth.

 Όπως είναι γνωστό οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας απαγορεύονται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Παράλληλα με αυτές τις απαγορεύσεις όμως, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για καρκινογενέσεις και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκύπτουν από τη λειτουργία των κεραιών σε κατοικημένες περιοχές , που αγνοούνται διαρκώς.

 Ασυδοσία εταιριών και ευθύνη πολιτών.

Με πρόσχημα την ανάγκη κάλυψης δικτύου στη χώρα έχει εγκαθιδρυθεί ένα σύστημα ασυδοσίας των εταιρών κινητής τηλεφωνίας που δρουν ανεξέλεγκτα εκμεταλλευόμενες την ανυπαρξία του ελληνικού κράτους και τη δυσκολία των απλών πολιτών να συσπειρωθούν και να κινηθούν εναντίον τους.

Ήδη στις μεγάλες πόλεις κινήσεις πολιτών έχουν καταφέρει να αναδείξουν το θέμα και με διαρκείς προσφυγές στη δικαιοσύνη και στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα καταφέρνουν να επιβάλλουν την απομάκρυνση των επικίνδυνων κεραιών. Σοβαρή όμως είναι και η ευθύνη των ασυνείδητων πολιτών που φιλοξενούν στις ταράτσες τους τις παράνομες κεραίες έναντι τιμήματος ενώ γνωρίζουν τις σοβαρές συνέπειες για τους περίοικους .

 To ΧanthiPress.gr προκαλεί όσους εντοπίζουν παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές να ενημερώνουν το δικτυακό τόπο που αναλαμβάνει να δημοσιεύσει τα ακριβή στοιχεία των οικοδομών που τις έχουν.

 ΧanthiPress.gr

keraies_2


Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr