GKIRTZIKI_VATOPEDI

Οξύνεται η αντιπαράθεση για Βατοπέδι. Η τοπική ΝΔ ενεπλάκη αμεσα στην υπόθεση

7 Ιουνίου 201023:09

GKIRTZIKI_VATOPEDIΣε διαμάχη των δύο μεγάλων κομμάτων που τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την περιοχή της Ξάνθης μετεβλήθη η υπόθεση του θορύβου που ξέσπασε μετά το δημοσίευμα που εμφάνιζε το Σωκράτη Ξυνίδη να εμπλέκεται στο ζήτημα του Βατοπεδίου.

Μετά την καταγγελία του για εκβιασμό από το Δημήτρη Βουρβουκέλη η υπόθεση πήρε άλλη τροπή από το απόγευμα της Δευτερας. Αθηναϊκό blog έκανε λόγο για δεύτερο έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου που φέρει την υπογραφή του, κάνοντας λόγο για απώλεια του συγκεκριμένου εγγράφου από το αρχείο του Ταμείου. Για την απόδειξη τούτου εμφανίστηκε έγγραφο που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δήμος Χατζόπουλος τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και αναφέρει ότι η δεύτερη απόφαση είναι καταγεγραμμένη στο βιβλίο πρακτικών αλλά δεν έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου για να αποσταλεί στην Περιφέρεια. Παρότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν φάνηκε να διαθέτει σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο, υπήρξε συνέχεια.

Η Αλ. Γκιρτζίκη ζήτησε το έγγραφο

Ο γνωστός blogger και Υπεύθυνος Τύπου της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κρόγιας, αναδημοσίευσε αργά το βράδυ το έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου εστιάζοντας στις λεπτομέρειες του εγγράφου από τις οποίες προκύπτει ότι το έγγραφο ζήτησε με αίτησή της τη Δευτέρα η δικηγόρος Αλεξία Γκιρτζίκη, νέα Πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ, και εξέδωσε λίγο μετά ο Δήμος Χατζόπουλος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Αντιδήμαρχος Αβδήρων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελχών του ΠΑΣΟΚ και του περιβάλλοντος του Σωκράτη Ξυνίδη, η όλη κίνηση μεθοδεύεται από τη Νέα Δημοκρατία που τροφοδοτεί με έγγραφα τα αθηναϊκά μέσα, στοχεύοντας να πλήξει επικοινωνιακά το Σωκράτη Ξυνίδη από τον θόρυβο και αποδίδεται σε προσπάθεια συμψηφισμού των εντυπώσεων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Παράλληλα θεωρείται ότι καταρρίπτεται ο ισχυρισμός αθηναίου δημοσιογράφου ότι το περιβάλλον Βενιζέλου επιχείρησε να πλήξει το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ καθώς αποδεικνύεται ότι το στοιχεία προέρχονται από στελέχη της Ν.Δ.

Άμεση εμπλοκή Ν.Δ στην υπόθεση
Πέρα από τις απόψεις που εκφράζονται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ το ζήτημα  αποκτά σοβαρές προεκτάσεις αφού η εμπλοκή των τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είναι άμεση και επίσημη, ενώ οι χειρισμοί όπως παρουσιάζονται, μπορούν να θεωρηθούν αδέξιοι και ίσως πρόχειροι. Παράλληλα, την ημέρα που η κεντρική πολιτική σκηνή συζητά το ζήτημα ένα εκλεγμένο στέλεχος της ΝΔ στην Ξάνθη αιτείται έγγραφο με περιεχόμενο που σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα των ημερών, εμπλοκή που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πολιτικά.

Είναι σαφές ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Δήμου Αβδήρων από τη μια και ο Σωκράτης Ξυνίδης από την άλλη, βρίσκονται σε ανοιχτή και σκληρή διαμάχη, που προήλθε όπως φαίνεται, από τον ορισμό της έδρας του νέου Δήμου Αβδήρων, στη Γενησέα. Όμως η τροπή που πήρε η αντιπαράθεση έχει εμπλέξει στην υπόθεση πολλά στελέχη της περιοχής και, για όσους γνωρίζουν, δεν πρόκειται πλέον να σταματήσει. Eνδεχομένς να αφοά και τις ισορροπίες στο εσωτερικο των δύο κομμάτων τοπικά.

Οι σχετικές αναρτήσεις των blogs βρίσκονται εδώ

gkirtziki_larrge

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr