vourvoukelis

“Δείχνει” Βουρβουκέλη ο Σωκράτης Ξυνίδης για εκβιασμό

7 Ιουνίου 201007:29

vourvoukelisΤον επί 20ετία κοινοτάρχη των Αβδήρων Δημήτρη Βουρβουκέλη δείχνει ως υπαίτιο της διαρροής για το επίμαχο έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Σε δηλώσεις που έχει κάνει από το πρώι σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ λύνει το μυστήριο με το πρόσωπο που τον επισκέφθηκε με σκοπό να τον μεταπείσει για το θέμα της έδρας του νέου Δήμου Αβδήρων. Παράλληλα φαίνεται ότι η αντίδρασή του συνεχίζει να είναι οξείας, ενδεχομένως και εξαιτίας του γεγονότος ότι χαρακτηρίζει το Δ. Βουρβουκέλη φίλο και ψηφοφόρο του ενώ αρκετοί εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή εκπορεύτηκε από αλλού γεγονός που οδηγεί την αντιπαράθεση στα άκρα.

 Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για εκβιασμό προκειμένου να αλλάξει τη γνώμη του, φωτογράφισε σαφέστατα τον πρώην κοινοτάρχη, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το γεγονός ότι  ο Δημήτρης Βουρβουκέλης ήταν επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων, όταν ελήφθη ομόφωνα η απόφαση για συμβιβασμό του Δήμου Αβδήρων που οδήγησε στην παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου.

 Όπως είναι σαφές, παρότι ο Δημήτρης Βουρβουκέλης, έχει αποσυρθεί εδώ και 7 χρόνια από την ενεργό πολιτική, η αναφορά στο όνομά του προκαλεί έντονη πολιτική συζήτηση στην πόλη της Ξάνθης. Η εφημερίδα τα Νέα μάλιστα σε ρεπορτάζ του Δημήτρη Παπαχρήστου προχωρά πιο πέρα και αποκαλύπτει όλο το χρονικό της συνάντησης του Σωκράτη Ξυνίδη με τον πρώην κοινοτάρχη των Αβδήρων, βασιζόμενο σε  μαρτυρία αυτόπτη. Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

“Σύμφωνα με την καταγγελία του Σ. Ξυνίδη, στις 24 Μαΐου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Ξάνθη, ο πρώην Πρόεδρος των  Αβδήρων Δημ. Βουρβουκέλης, ψηφοφόρος και φίλος του, ο οποίος του έθεσε το θέμα της «μεταφοράς» της έδρας του Δήμου Αβδήρων στο μειονοτικό χωριό Γενισέα. Ο Δ. Βουρβουκέλης ζήτησε από τον Σ. Ξυνίδη να στηρίξει το αίτημα των κατοίκων των ιστορικών Αβδήρων να οριστεί ως έδρα του δήμου η πόλη τους. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να υπαναχωρήσει από τη θέση του και τότε, σύμφωνα με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που έδωσε το «παρών» στη συνάντηση, ο Δ. Βουρβουκέλης ανέφερε ότι βρήκε έξω από το σπίτι του έναν φάκελο που περιείχε τη γνωστή απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Πόρτο Λάγος για τον αποχαρακτηρισμό της νησίδας που τον εμπλέκει στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. «Στο λέω επειδή είσαι φίλος για το δικό σου το καλό και το καλό του ΠΑΣΟΚ και επειδή θα το βρεις μπροστά σου», ανέφερε ο Δ. Βουρβουκέλης. Το περιβάλλον του Σ. Ξυνίδη υποστηρίζει ότι διαθέτει και μαγνητοφωνημένη τη σχετική συνομιλία. ” 

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής (επίσης πρωταίτιος της αποκάλυψης του σκανδάλου) διερωτήθηκε γιατί δεν έχει επέμβει ακόμη η δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του Σωκράτη Ξυνίδη. Το βράδυ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να βρεθεί στο κεντρικό δελτίο του Mega καθώς επίσης και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Άλτερ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr