Xρηματοδοτήσεις έργων στην Ξάνθη από τη Γ.Γ.Α.

4 Ιουνίου 201008:29

BITSAXIS_3Φαίνεται ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματεά Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή στην Ξάνθη και η συνάντησή του με αθλητικούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς άρχοντες είχε θετικά αποτελέσματα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του βουλευτή Σωκράτη Ξυνίηδη, σειρά έργων που αφορούν στους 5 Δήμους της περιοχής εγκρίθηκαν και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από τη Γ.Γ.Α. Η επιλογή των έργων έγινε μετά τις επαφές του Γενικού Γραμματέα και αφού συνυπολογίστηκαν οι ανάγκες που του γνωστοποιήθηκαν και οι οικονομικές δυνατότητες.

 Τα έργα – που εμφανίζουν αρκετά ρεαλιστικό προϋπολογισμό- αφορούν σε έργα βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων και τη μερίδα του λέοντος φαίνεται ότι κατέχει ο Δήμος Σταυρούπολης, όπου ο Πάνος Μπιτσαξής εγκαινίας στις 30/4 το νέο σκοπευτήριο Δαφνώνα. Αναλυτικά τα έργα που χρηματοδοτούνται:

Δημος Σταυρούπολης:

Εγκατάσταση κλιματισμού στο σκοπευτήριο Δαφνώνα:

15.000

Κατασκευή κερκίδας 150 θέσεων στο υπάρχον στάδιο και φωτισμός

60.000

Βελτίωση και επίστρωση γηπέδου μπάσκετ και εγκατάσταση νέων μπασκετών

10.000

Δήμος Τοπείρου

Προμήθεια και εγκατάσταση κερκίδας 200 θέσεων

40.000

Δήμος Ξάνθης

Προμήθεια εξοπλισμού στίβου και οργάνων στο ΔΑΚ Ξάνθης

10.000

Δήμος Σελέρου

Εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο Σελέρου.

20.000

Δήμος Μύκης

Κατασκευή χωμάτινου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Δημάριο (εφόσον βρεθεί κατάλληλο οικόπεδο διαστάσεων 70 Χ 100 μέτρων) . Σε αντίθετη περίπτωση κατασκευή γηπέδου μπάσκετ-βόλλευ

30.000

Όπως Σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο του Γ.Γ.Α η χρηματοδότηση θα γίνει από κωδικά της Γενικής Γραμματείας, αφού συνταχθούν οι σχετικές μελέτες και καταρτιστούν οι προϋπολογισμοί των επιμέρους έργων από τους Δήμους. Η δέσμευση της Γενικής Γραμματείας ισχύει μέχρι του ποσού που έχει εγκριθεί και η χρηματοδότησή τους θα γίνει με την υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων που πρέπει να κοινοποιηθούν στη Γ.Γ.Α. Παράλληλα με την ίδια απόφαση εγκρίθηκαν έργα συνολικού ύψους 168.000 ευρώ στο Νομό Ροδόπης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr