PASOK

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για τη Γάζα

1 Ιουνίου 201021:31

PASOKΑνακοίνωση για τα γεγονότα της Γάζας εξέδωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, που κάνει λόγο για έγκλημα του ισραηλινούς στρατού. Τα μέλη της Νεολαίας καταδικάζουν την επίθεση κα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους ομήρους και τον παλαιστινιακό λαό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Τα ξημερώματα της Δευτέρας γίναμε μάρτυρες σε ένα ακόμα αιματηρό έγκλημα που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός. Ένα έγκλημα που αυτή τη φορά προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και διεθνή κατακραυγή. Στόχος των ισραηλινών αυτή τη φορά ήταν μία νηοπομπή έξι πλοίων που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην πολύπαθη Γάζα.

Ισραηλινοί κομάντος αποβιβάσθηκαν από φουσκωτά και εξαπέλυσαν την επίθεσή τους κατά της νηοπομπής -που έπλεε μάλιστα και σε διεθνή ύδατα- καταλαμβάνοντας τον έλεγχο των πλοων. Στη συνέχεια άνοιξαν πυρ προκαλώντας το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. Ακολούθησε πανικός και διακοπή κάθε είδους επικοινωνίας. Μετά το τέλος του μακελειού η κυβέρνηση του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι οι κομάντος πριν ανοίξουν πυρ, δέχθηκαν επίθεση με τσεκούρια και μαχαίρια με σκοπό τον αφοπλισμό τους. Αλήθεια πως περιμένουν να πιστέψουμε ότι ειδικά εκπαιδευμένοι κομάντος κινδύνεψαν από απλούς πολίτες και ακτιβιστές;

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαμάς που κάλεσε τον ΟΗΕ να λάβει την απόφαση για λήξη της πολιορκίας της Γάζας ενώ ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κήρυξε εθνικό πένθος. Και ενώ αυτός ο μικρός στόλος ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκεται υπό κατάληψη στο Ισραήλ πλήθος κόσμου σε πολλές χώρες έπαιρνε μέρος σε διαδηλώσεις καταδικάζοντας απερίφραστα την εγκληματική αυτή ενέργεια. Την ίδια στάση με τα πλήθη αυτά θα κρατήσουμε και εμείς.

Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη αλλά και κάθε είδους ενέργεια από πλευράς ισραηλινών που έχει ως στόχο αθώους ανθρώπους. Ανθρώπους που ο μόνος τους σκοπός είναι να βοηθήσουν όσους έχουν εμπλακεί στη γνωστή αυτή κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σκοπό και τον οποίο επικροτούμε.Εκφράζουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στους ομήρους του ισραηλινού στρατού, στις οικογένειές τους αλλά και στον παλαιστινιακό λαό. Πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις για τη λύση του παλαιστινιακού. Και αν η πρώτη και η δεύτερη Ιντιφάντα δεν «ταρακούνησαν» αρκετά τους αρμόδιους με το θέμα, αλλά και όλους εμάς, τότε φαινόμενα όπως τα σημερινά πολύ πιθανόν να οδηγήσουν και σε μία τρίτη.

Η απονομή διεθνούς δικαιοσύνης πρέπει επιτέλους να γίνει πραγματικότητα. Ας τηρηθούν τα ανάλογα μέτρα και σταθμά, διότι αν το γεγονός συνέβαινε αντίστροφα τότε ήδη θα ασκούνταν οι απαραίτητες ενέργειες. Διαφορετικά η αιματηρή αυτή επίθεση θα περάσει «στο αρχείο» και θα τη θυμόμαστε σε στήλες τύπου «σαν σήμερα» Ας παραδειγματιστούμε όλοι από τις ενέργειες του Γιασέρ Αραφάτ και του Γιτζάκ Ράμπιν -στους οποίους είχε απονεμηθεί και το νόμπελ ειρήνης το 1994- και ας βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε αυτό το λουτρό αίματος επιτέλους να σταματήσει. Η σιωπή είναι συνενοχή. Δεν καταφέρνουμε τίποτα κλείνοντας τα μάτια και γυρνώντας τη πλάτη σε τέτοιου είδους φρικιαστικές κινήσεις παρά μόνο τις ενθαρρύνουμε. Επιτέλους ας σκύψουμε όλοι το κεφάλι πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. Μόνο τότε θα λυθεί το παλαιστινιακό και δε θα πληρώσουν κι άλλοι αθώοι τις εγκληματικές «σκέψεις» των οπαδών του πολέμου.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr