Κιουνεφέ

3 Ιουνίου 201022:00

kiounefeΚιουνεφέ

Υλικά (10-12 Μερίδες):

  1. *       ½ κιλό κανταΐφι
  2. *       1 κούπα βούτυρο καθαρισμένο* και λιωμένο
  3. *       ½ κιλό ανθότυρο
  4. *       1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  5. *       ½ κουταλάκι βανίλια
  6. *       1 κούπα φιστίκι Αίγινας ανάλατο και ψημένο

Για το σιρόπι:

  1. *       3 κούπες ζάχαρη
  2. *       2 κούπες νερό
  3. *       1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Άτομα: 10-12 Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Εκτέλεση:

  1. *       Ετοιμάστε τη γέμιση. Σ’ ένα μπολ λιώστε το ανθότυρο με το πιρούνι κι ανακατέψτε το με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, να γίνει λεία πάστα.
  2. *       Ξάνετε το κανταΐφι και βουτώντας τις παλάμες σας στο βούτυρο, τρίψτε το, να βουτυρωθεί πολύ καλά . Στρώστε το μισό βουτυρωμένο κανταΐφι σ’ ένα ταψί 40 εκ. κι απλώστε επάνω τη γέμιση.
  3. *       Καλύψτε το υπόλοιπο κανταΐφι, στρώνοντάς το προσεχτικά, να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια. Ψήστε το γλύκισμα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά το κανταΐφι.

Βγάλτε το από το φούρνο κι αφήστε το να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι: Βράστε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά, να δέσει ελαφρά, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Απλώστε τα φιστίκια στην επιφάνεια του γλυκού, περιχύστε το με το ζεστό σιρόπι κι αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, πριν το σερβίρετε, συνοδεύοντάς το με παγωτό καϊμάκι.

* Σημείωση: Καθαρισμένο βούτυρο εννοούμε το βούτυρο που το έχουμε βράσει (σε χαμηλή φωτιά), το έχουμε αφήσει να κρυώσει και έχουμε αφαιρέσει το λίπος που αφήνει επάνω 

www.greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr