Ριζότο αλά Πιεμοντέζε (στιλ του Πιεμόντε)

31 Μαΐου 201008:03

risotto_finalΤο αγαπημένο μας ριζότο σε μια άλλη εκδοχή, συνοδεύει άριστα πιάτα με κοτόπουλο, χοιρινό ή και μοσχάρι που έχουν μαγειρευτεί σε λευκές σάλτσες.

 

Συστατικά συνταγής

  • 2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο
  • 1 ½ λίτρο ζωμός από κοτόπουλο, κατά προτίμηση σπιτικός
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Οδηγίες συνταγής

Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας 2 – 3 φορές.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και του προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε, αφήνουμε το ριζότο να σταθεί για λίγα λεπτά και το σερβίρουμε.

  • Διάρκεια: Περίπου 20 λεπτά

www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr