kounoupia

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Ξάνθη.

28 Μαΐου 201000:23

kounoupiaΜε μειωμένους πόρους και με κατηγορίες του Νομάρχη Ξάνθης για την παύση της χρηματοδότησης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ξεκίνησε την Πέμπτη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 2010 στο Νομό Ξάνθης.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία Ξάνθης, το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος -που στο Νομό Έβρου έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ίσως μη αναστρέψιμες- θα καλύψει όχι μόνο τις παραλιακές αλλά και τις υπόλοιπες, αστικές-περιαστικές περιοχές, όπου παρατηρείται το πρόβλημα ανάπτυξης των. Σημειώνεται ότι στο νομό υπάρχουν περίπου 85.000 χιλιάδες στρέμματα γης, εν δυνάμει εστίες εκκόλαψης.

Η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται κυρίως με αυτεπιστασία (χαμηλού κόστους) και περιλαμβάνει ψεκασμούς από το έδαφος και από τον αέρα με ελικόπτερο. Στόχος είναι η εξουδετέρωση των προνυμφών μέσα στο νερό και στο στάδιο των τελείων εντόμων, με μέθοδο ενδεικνυόμενη διεθνώς και επιστημονικά αποδεκτή και οικολογικά ενδεδειγμένη, σύμφωνα με τη Νομαρχία ενώ τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι  εγκεκριμένα από τα αρμόδια  Υπουργεία.

Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης στις δηλώσεις του ανέφερε:

«Οι πόροι της Νομαρχίας είναι, λόγω κρίσης, πολύ περιορισμένοι. Με αυτούς, ξεκινήσαμε την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και για το 2010, διαθέτοντας το ποσό των 183.000 ευρώ, αφού δεν επαρκούν. Ξεκινήσαμε πριν 12 χρόνια με καθαρό στόχο να ανατρέψουμε το αντιαναπτυξιακό και επιβαρυντικό για τη δημόσια υγεία πρόβλημα. ΄Εκτοτε πετύχαμε πολλά, τα αποτελέσματα είναι κοινώς αποδεκτά.

Η Κυβέρνηση, σημειώνουμε, χρηματοδοτεί  για το 2010 την καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 1.950.000 ευρώ (!!!), ενώ δεν δίνει  ούτε ευρώ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.(!!!) Δυστυχώς, παρότι το ζητάμε επίμονα από τις αρχές του έτους, δεν έχουμε την οφειλόμενη συνδρομή από πουθενά. Τους καλούμε να μας συνδράμουν και στην Περιφέρειά μας, άλλως να εξηγήσουν δημόσια τους λόγους της διακριτικής σε βάρος μας μεταχείρισης.Συνεχίζουμε σταθερά, με πράξεις, δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr