NODE_3

Εκλογές στη ΝΟΔΕ την Κυριακή

27 Μαΐου 201020:54

NODE_3Τους νέους Προέδρους στη ΝΟΔΕ και τις δημοτικές οργανώσεις εκλέγει την Κυριακή η Νέα Δημοκρατία.

Στο Νομό Ξάνθης δεν συμμετέχουν τα μέλη της δημοτικής οργάνωσης Σταυρούπολης που διαμαρτύρονται για τη θέση της απερχόμενης ΝΟΔΕ για τον Καλλικράτη και δεν «στήνουν» κάλπη στη Σταυρούπολη. Όσα μέλη επιθυμούν μπορούν να ψηφίσουν σε κάποια από τις υπόλοιπες οργανώσεις.

Ήδη από την Τετάρτη ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέλιος Μωραΐτης, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Γιώργος Κούτρας, ο τομεάρχης της Ν.Δ. στην Ξάνθη Μιχάλης Βογιατζής και οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι Σούλα Ιακωβίδου και Περικλής Καρβουνίδης παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου ενόψει της κυριακάτικης εκλογικής διαδικασίας.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις  Ξάνθης, Βιστωνίδας, Αβδήρων, Τοπείρου , Σελέρου αλλά όχι της Σταυρούπολης.

Ο Γιώργος Κούτρας επισήμανε ότι οι πρωτόγνωρες για το κόμμα εκλογικές διεργασίες όπου κυρίαρχο λόγο έχει η βάση αλλά και τα νέα δεδομένα για είσοδο νέων σε ηλικία μελών – κάτω των 35- με ποσόστωση 20%, νεοεισερχομένων με ποσόστωση 20% όπως και γυναικών με ποσόστωση 30% εγγυώνται και την ενότητα και την ανασυγκρότηση του κόμματος, λίγο πριν το Συνέδριο της Ν.Δ.

Ενωτικοί εμφανίστηκαν τόσο ο τομεάρχης Ξάνθης κ Βογιατζής όσο και  ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέλιος Μωραϊτης . Απέφυγαν να εμπλακούν στο ζήτημα που έχει προκύψει με την οργάνωση του Δήμου Σταυρούπολης Ο Γιώργος Κούτρας που αναφέρθηκε αρκέτστηκε να πει ότι το ζήτημα θα πρέπει να συζητηθεί μετά τις εσωκομματικές εκλογές επισημαίνοντας ότι η ευθύνη για το χωροταξικό σχεδιασμό του Καλλικράτη ανήκει στην Κυβέρνηση.

«Πρέπει να βάλουμε νέες βάσεις για το μέλλον. Να τελειώνουμε με όλες τις παθογένειες και να θέσουμε τα θεμέλια για τη δημιουργία της μεγάλης , σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς που απευθύνεται σε όλη την κοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων η Θ.Ιακωβίδου .  «Για πρώτη φορά τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν το δικαίωμα της εκλογής απευθείας των προέδρων των ΝΟΔΕ. Η αδιαφορία και η μη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες της Κυριακής στην ουσία σημαίνει παραχώρηση στους λίγους της δυνατότητας και της προοπτικής σχεδιασμού και ανάπτυξης της παράταξης και του τόπου μας’»σημείωσε ο Περ. Καρβουνίδης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr