kke201

Δηλώσεις ΚΚΕ για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

27 Μαΐου 201019:51

kke201Δήλωση των βουλευτών του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου και Νίκου Καραθανασόπουλου για την έκδοση κοινού πορίσματος σχετικά με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, η οποία αναφέρει

«Η συζήτηση για την έκδοση κοινού πορίσματος σχετικά με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου  είναι υποκριτική και επιδιώκει την  συγκάλυψη των πραγματικών ευθυνών.

Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ακολουθούν τακτική απόκρυψης των γενικότερων πολιτικών ευθυνών των κυβερνήσεων τους στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Οι όποιες «πολιτικές ευθύνες» δηλώνουν πρόθυμα τα δύο κόμματα να αναλάβουν αφορά δευτερεύοντα ζητήματα και όχι την πολιτική που  εξέθρεψε το σκάνδαλο.

Επί της ουσίας συγκαλύπτουν τις πολιτικές που εξέθρεψαν αυτά τα φαινόμενα. Τις  ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που άφησαν άθικτο το καθεστώς με τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, τα σουλτανικά φιρμάνια και τα πατριαρχικά συγγίλια ώστε να σφετερίζονται τα μοναστήρια  και οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι μεγάλες εκτάσεις σε δάση, βουνά λίμνες  και παραλίες. Την ίδια πολιτική ακολουθούν και σήμερα με την πλήρη εμπορευματοποίηση της γής και την παράδοση ολόκληρων περιοχών που αποτελούν το φιλέτο στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο λαός μας τίποτα το θετικό δεν έχει να περιμένει από ένα τέτοιο κοινό πόρισμα. Στην πραγματικότητα ένα τέτοιο κοινό  πόρισμα θα είναι πόρισμα  συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών και των πραγματικών προβλημάτων.

Το ΚΚΕ αξιοποιώντας και το πόρισμα που θα καταθέσει στην Βουλή, θα κάνει ότι μπορεί ώστε να αναδειχθεί  αυτή η σκανδαλώδης πολιτική που  είναι η βάση για να  εμφανίζονται και σκάνδαλα όπως αυτό του Βατοπεδίου. Να καταλογιστούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr