Μπανιέρα με υδρομασάζ ή καλύτερα τζακούζι!

27 Μαΐου 201022:00

_jacuzziΡομαντικές καταστάσεις, η σαμπάνια να ρέει άφθονη και εσύ να είσαι με τον αγαπημένο σου στο τζακούζι.

Σκηνές… που μας έρχονται στο μυαλό όταν αναφερόμαστε στο τζακούζι. Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν όμως ότι το τζακούζι ή πιο συγκεκριμένα το αρχικό μοντέλο της μπανιέρας με υδρομασάζ χρησιμοποιήθηκε αρχικά σε νοσοκομεία, λουτροπόλεις και κέντρα αποκατάστασης. Εφευρέτης της… απόλαυσης αυτής είναι ο μηχανικός Καντίκο Τζακούζι. Γόνος ιταλικής οικογένειας που εγκαστάθηκε στην Καλιφόρνια στις αρχές του 20ου αιώνα. 

Η εταιρεία Jacuzzi Brothers ιδρύθηκε από τον Καντίκο και τα έξι αδέρφια του και είχε ειδίκευση στην κατασκευή υδραυλικών αντλιών. Μια ασθένεια του γιου του όμως τον ενέπνευσε να κατασκευάσει το σημερινό τζακούζι. Ο γιος του Καντίκο λοιπόν υπέφερε από ρευματοειδή αρθρίτιδα και οι γιατροί του συνέστησαν υδροθεραπεία. Ο πολυμήχανος πατέρας του σκέφτηκε να συνδέσει μια αντλία νερού με τη μπανιέρα του σπιτιού του για να μειώσει τους πόνους του γιου του, κατά τη διάρκεια των θεραπειών του. Έτσι, με τα λίγα και τα πολλά κατασκευάστηκε το αρχικό μοντέλο της μπανιέρας με υδρομασάζ, γνωστό σε όλη την υφήλιο ως τζακούζι. Στη συνέχεια με τις κατάλληλες προσθήκες η εταιρεία Jacuzzi Brothers δημιούργησε το σημερινό τζακούζι καταπλήσοντας την αγορά.

Μια απίστευτη απόλαυση που σου προσφέρεται κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου. Και μπορεί τα προηγούμενα χρόνια το τζακούζι να ήταν πολυτέλεια και να το συναντούσαμε κυρίως σε spa και ξενοδοχεία, πλεόν όμως ολοένα και περισσότεροι το τοποθετούν και στο σπίτι τους. Το τζακούζι εκτός από τις στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης που προσφέρει έχει και ιαματικές ικανότητες. Όπως είδαμε και στην περίπτωση του γιου του Καντίκο το τζακούζι είναι… εργαλείο για αυτούς που υποφέρουν από διάφορες ασθένειες που έχουν να κάνουν κυρίως με ρευματοπάθειες, πόνους στη μέση και στον αυχένα, αλλά και αρθριτικά.  

Για μερικούς μπορεί να θεωρείται κάτι το πολυτελές, αλλά αυτό δεν ισχύει. Με την κατάλληλη έρευνα αγοράς μπορείς και εσύ να απολαύσεις τις μοναδικές στιγμές που μπορεί να προσφέρει το τζακούζι. Το σου μπάνιο θα γίνει μοναδική απόλαυση και εκτός από αυτό το μασάζ που σου προσφέρει θα σε διατηρεί φρέσκια και αναζωογονημένη σε καθημερινή βάση.

www.homedecor.gr

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr