Παιδικό θέατρο στη ΦΕΞ

24 Μαΐου 201018:30

fex_logoΣάββατο 29 Μαΐου στις 21:00 και Κυριακή 30 Μαΐου στις 12:00  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ

Το αγόρι με τη βαλίτσα  –  το έργο του Μάικ Κένι

Ο πόλεμος ξεσπάει και ο μικρός Ναζ αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του και την οικογένειά του για να βρει καταφύγιο ‘στην άλλη άκρη του κόσμου’. Κρατώντας μόνο μία βαλίτσα, ολομόναχος, σε ένα λεωφορείο, διασχίζει την έρημο. Δίπλα του ένα κορίτσι η Νάσια. Στο μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι, μοναδικός τους σύμμαχος είναι οι ιστορίες που του ‘λεγε ο πατέρας του. Ο συγγραφέας μέσα από το έργο του μιλάει για την προσφυγιά, τους μετανάστες, την αδικία, την ελπίδα. Μιλάει για πράγματα σκληρά με μοναδική ευαισθησία αλλά και χιούμορ. Συγκινητικό, βαθιά ανθρώπινο, το έργο απευθύνεται στην ψυχή των παιδιών και των νέων υπογραμμίζοντας ότι “δεν υπάρχουν αυτοί, υπάρχουμε μόνο εμείς, όλοι οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους.”

Παίζουν: Δημήτρης Γκιλδάκης, Άννα Τσερμπάκ, Φάνης Χαζημιχαήλ, Μαρία Τζεϊρανάκη, Φώτης Καρυώτης, Σαμπάν Σιράκ, Δημήτρης Κοκκάλας, Ματούλα Τοπαλίδου, Δήμος Κουρτέσης.

Σκηνοθετεί: Λία Δαμιανάκη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr