Γεμιστό μπούτι από Αρνάκι με Εστραγκόν και πορτοκάλι.

22 Μαΐου 201022:00

gemisto_arnkiΓεμιστό μπούτι από Αρνάκι με Εστραγκόν και πορτοκάλι.

Υλικά

2,5 kg από μπούτι αρνιού χωρίς το κόκκαλο
μπέικον
Συκώτι αρνιού
ζαμπόν
50 γρ ψιλοκομμένο εστραγκόν
50 γρ  μανιτάρια σε φέτες
ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
200 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό κρέατος
2 κρόκους αυγών
125 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι

Προετοιμασία

Τρίβουμε με αλάτι το μπούτι και το γεμίζουμε με το μπέικον, το ζαμπόν και το συκώτι.

Ψήνουμε στο  φούρνο στους 180 ° C για 2 ώρες.

Όταν είναι  σχεδόν έτοιμο αφαιρούμε  το  λίπος, προσθέτουμε  50 γραμμάρια ψιλοκομμένο εστραγκόν, 50 g μανιτάρια σε φέτες, το τριμμένο ξύσμα και τον  χυμό από 2 πορτοκάλια και 200 ml κρασί λευκό και συνεχίζουμε μέχρι να είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε το μπούτι από το φούρνο  και σε ένα τηγάνι  βάζουμε τα 300 ml ζωμού και  ρίχνουμε τους κρόκους χτυπημένους και την κρέμα γάλακτος και φτιάχνουμε την σάλτσα μας.

Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.

Πηγή: <a href=”http://www.syntages-mageirikhs.gr/” title=”Συνταγες Μαγειρικης”>Συνταγες Μαγειρικης</a>

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr