Αντιδρά ο κόσμος στα μέτρα. Καλή συμμετοχή στην απεργία.

20 Μαΐου 201021:12

ergatiko_poreia_2Ικανοποιητική, αν και μικρότερη από την τελευταία συγκέντρωση, κρίνεται η προσέλευση των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης στην Ξάνθη.

 Η συμμετοχή στην απεργία ήταν ακόμη μεγαλύτερη και  κινήθηκε σε ικανοποιητικά  επίπεδα παρά την κόπωση και εξάντληση των εργαζομένων από τις συνεχείς απεργίες. Στο δημόσιο τομέα, κατά περιπτώσεις υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή, όπως στους Δήμους όπου γίνεται λόγος για ποσοστά που προσεγγίζουν το απόλυτο. Ελάχιστη (κάτω από το 5%) ήταν η συμμετοχή στους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ελαφρώς καλύτερη στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, περίπου στο 15%

 Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις δρομολογούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό που οδηγούν σε πολύ σκληρές ρυθμίσεις που επηρεάζουν δραματικά όρια ηλικίας και αποδοχές των εργαζομένων.

Ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μπάμπης Ευστρατίου έκανε λόγο για ασφαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί σε εργασία μέχρι το θάνατο και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίπονες διατάξεις έστω και την τελευταία στιγμή. Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Ε. Σκούπρας αναφερόμενος στα μικρά ποσοστά απεργίας στους καθηγητές έκανε λόγο για αντίδραση των εκπαιδευτικών απέναντι στο ασφαλιστικό παρά τη μικρά ποσοστά συμμετοχής.

Από την πλευρά του ο Χ. Ιωαννίδης, εκπαιδευτικός και μέλος της διοίκησης στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ειρωνικά ότι μάλλον οι καθγητές έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των σκληρών μέτρων. Το ερώτημα που τίθεται σύμφωνα με το Χ. Ιωαννίδη είναι τι είδους εκπαίδευσης θα απολαμβάνουν τα παιδιά που θα έχουν ως εκπαιδευτικούς ανθρώπους που θα πλησιάζουν τα 70. Άλλωστε σύμφωνα με το Χ. Ιωαννίδη, οι διατάξεις για το ύψος της σύνταξης που ελάχιστα ξεπερνά το 50% των αποδοχών, θα οδηγεί τους καθηγητές σε εθελούσια επιμήκυνση του εργασιακού τους βίου.

apergia_sygkentrosi

apergia_poreia_2

ergatiko_3_proedroi

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr