duth anagnostirio

Ήρεμο κλίμα στις εκλογές της Πολυτεχνικής. Eντάσεις τη Δευτέρα

18 Μαΐου 201022:14

Στα χέρια βρέθηκαν μέλη των αντιμαχόμενων φοιτητικών παρατάξεων της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου εξαιτίας των φοιτητικων εκλογών.

Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες μέρες είχε ενταθεί η διαμάχη μεταξύ της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του Συλλόγου Φοιτητών στο σύνολο ή στο κάθε τμήμα της Πολυτεχνικής. Σε αντίθεση με ότι ίσχυσε τα τελευταία χρόνια η ΔΑΠ επιμένει να στήσει κάλπες για  κάθε ένα από τα 5 τμήματα ξεχωριστά επικαλούμενη τη σχετική πρόβλεψη του Νόμου για τις φοιτητικές εκλογές.

Από την πλευρά της η ΠΑΣΠ θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ επιχειρεί να αποκρύψει την εικόνα της πτώσης της, καθώς δεν θα υπάρχει ασφαλές μέτρο σύγκρισης προκαλώντας ταυτόχρονα διάσπαση του ενιαίου Συλλόγου.

Ανεξαρτήτως των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς, τις τελευταίες μέρες η κατάσταση φαίνεται να οξύνθηκε ιδιαίτερα. Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι λίγο πριν τις επίμαχες εκλογές της Τετάρτης, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής, δίπλα στο αναγνωστήριο, όπου εκσφενδονίστηκαν αντικείμενα και φοιτητές των δύο παρατάξεων ήρθαν στα χέρια, καθώς η ένταση ξέφυγε από τα επιτρεπτά όρια.

Ηρεμία στις εκλογές.

Οι εκλογές διεξήχθησαν  από το πρωί της Τετάρτης με κεχωριστές κάλπες. Η ΔΑΠ ψηφίζει σε μία κάλπη για κάθε τμήμα, όπως είχε προαναγγείλει. Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις ψηφίζουν, όπως τα προηγούμενα χρόνια για το σύνολο της Πολυτεχνικής. Τα αποτελέσματα, δύσκολα για περισσότερους του ενός λόγους φέτος- δεν αναμένονται πριν από το πρωί της Πέμπτης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr