Κέικ σοκολάτας

20 Μαΐου 201022:00

keik_sokolatasΚέικ σοκολάτας

Υλικά:

  • 8 αβγά χωριστά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βούτυρο

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.
  • Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι σιγά-σιγά και τη μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (στρογγυλό).
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr