KALIKRATIS_XANTHI_SOSTO

Πρωτεύουσα του Δήμου Αβδήρων η Γενησέα. Κατατέθηκε ο “Καλλικράτης”

14 Μαΐου 201016:55

KALIKRATIS_XANTHI_SOSTOΗ αλλαγή που ανέμεναν οι περισσότεροι έγινε με την κατάθεση του Σχεδίου Καλλικράτης και η Γενησεά θα είναι η πρωτεύουσα του νέου Δήμου Αβδήρων.

Η ονομασία του Δήμου που συστήνουν οι νυν Δήμοι Βιστωνίδας, Αβδήρων και Σελέρου θα είναι “Δήμος Αβδήρων” και όχι “Δημοκρίτου”, ακολουθώντας το αρχικό σχέδιο που είχε διαρρεύσει πριν ανακοινωθεί ο “Καλλικράτης”. Πρωτεύουσα θα είναι η Γενησέα,  όπως προέκυψε και επίσημα από το Νομοσχέδιο του Σχεδίου Καλλικράτης που κατατέθηκε την Παρασκευή. Αυτή είναι η μοναδική αλλαγή που προέκυψε στο Νομό Ξάνθης καθώς η περίπτωση της Σταυρούπολης, που ήταν ο δεύτερος πόλος αντιδράσεων παραμένει συνενούμενος με το Δήμο Ξάνθης.

Κατά τα άλλα η πρόβλεψη για την ονομασία του οικισμού των Αβδήρων ως “ιστορική πρωτεύουσας” κρίνεται περισσότερο ως κίνηση επικοινωνιακή χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, που στοχεύει στον εξευμενισμό των αντιδράσεων που αναμένονται τώρα από τους κατοίκους του παραλιακού οικισμού.

Ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης που αντιτάχθηκε σθεναρά στον ορισμό της πρωτεύουσας του νέου Δήμου, αμέσως μετά την ανακοίνωση του τελικού σχεδίου εξέφρασε στο XanthiPress.gr την ικανοποίησή του: “Αποκαταστάθηκε η αδικία που είχαμε εντοπίσει, σημείωσε και ανέφερε ότι “με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι το ΠΑΣΟΚ τίμησε τις αρχές του και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Το γεγονός αυτό δεν αφορά εμένα αλλά τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νέου Δήμου οι οποίοι εξέφρασαν σθεναρά τη βούλησή τους, η πρωτεύουσα του νέου Δήμου να είναι η Γενησέα. Αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι να δημιορυγήσουμε τις συνθήκες που θα καταστήσουν το νέο Δήμο αναπτυξιακό και επωφελή για τους κατοίκους του. ” κατέληξε.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr