synora_thermes

Γ. Παυλίδης: Το καλοκαίρι θα κριθεί ο κάθετος άξονας

11 Μαΐου 201015:08

synora_thermesΤο καλοκαίρι θα αξιολογηθεί η χρησιμότητα και η σημασία της διάνοιξης της τουριστικής διόδου του Αγ. Κωνσταντίνου στα σύνορα με τη Βουλγαρία, εκτιμά με δηλώσεις του στο XanthiPress.gr ο Νομαρχής Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.

Σύμφωνα με το Νομάρχη το σημείο αναφοράς του συγκεκριμένου δρόμου είναι το καλοκαίρι και στο πλαίσιο αυτό, διατυπώνει μια πρόταση προς τους ξενοδόχους του Νομού Ξάνθης προκειμένου να εκμεταλλευτούν την κάθοδο των βουλγάρων εκδρομέων προς τις παραλίες. Προτρέπει τους ξενοδόχους, ακόμη και όσους βρίσκονται στην πόλη «να κάνουν συμφωνίες με τη βουλγαρική πλευρά και να προσφέρουν ελκυστικά πακέτα διαμονής με ημιδιατροφή εξασφαλίζοντας στους βούλγαρους τουρίστες τη μεταφορά τους στις παραλίες της Ξάνθης καθημερινά

Επεσήμανε  ότι πλέον η τουριστική οικονομία της Θάσου και της Χαλκιδικής στηρίζεται πλέον περισσότερο στη βουλγαρική αγορά όπως επίσης και ένα μέρος της καταναλωτικής κίνησης στη συμπρωτεύουσα, ενώ έκανε λόγο για αύξηση της κίνησης που έγινε αισθητή στα καταστήματα καφέ και εστίασης της Ξάνθης.  Προανήγγειλε την τοποθέτηση πινακίδων που θα καθοδηγούν τους αυξημένους επισκέπτες από τη γειτονική χώρα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ξάνθης.

Για το θέμα της εγκληματικότητας μετά τη διάνοιξη της κάθετης οδού, ο Νομάρχης Ξάνθης παραδέχεται ότι υπήρξε μια αύξηση που εντάσσεται και στο γενικευμένο πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής. Δεν παρέλειψε πάντως να συγχαρεί τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει η Αστυνομία το τελευταίο διάστημα ενώ ειδικότερα για το θέμα της εισαγόμενης επαιτείας, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά με τις συλλήψεις και τις νόμιμες απελάσεις που έχουν γίνει. Ζήτησε πάντως από τους ξανθιώτες να μην δίνουν χρήματα σε επαίτες που βρίσκονται στα φανάρια, ώστε να μην συντηρείται το συγκεκριμένο σύστημα.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η διάνοιξη νέας διόδου από τη Δράμα προς το Σμόλιαν που μελετάται, να δράσει ανταγωνιστικά προς την δίοδο του Αγ. Κωνσταντίνου ο Γιώργος Παυλίδης εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο καθώς διπλασιάζεται ο χρόνος που απαιτείται από το Σμόλιαν προς την Ξάνθη και τις παραλίες.  Αυτή η διάνοιξη μέσα σε ένα δύσβατο δάσος θα αποβεί ιδιαίτερα δύσκολη. Από την άλλη, σύμφωνα με το Νομάρχη Δράμας που βρέθηκε πρόσφατα στη Βουλγαρία για το ζήτημα, στόχος του γειτονικού Νομού είναι να μειωθεί η απόσταση από τη Φιλιππούπολη προς της Δράμα και δεν διατυπώνεται κάποιο άλλο αίτημα.

Τέλος σε ότι αφορά στη διακοπή της λειτουργίας στο τμήμα Ξάνθης Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων λόγω έργων, σημείωσε ότι αυτή ήταν απαραίτητη και ότι ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να το έχει παραδώσει μέχρι τις 30 Μαϊου ώστε να είναι έτοιμος για την θερινή περίοδο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr