Συμμετοχή της ΤΗΛΕΘΡΑ στην άσκηση Πολιτικής Προστασίας

11 Μαΐου 201014:39

tilethra_1Η Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης με τους εθελοντές ραδιοερασιτέχνες ασυρματιστές μέλη του συλλόγου της ,μετείχε στην «άσκηση σεισμού έτους 2010» που διοργάνωσε το γραφείο Πολιτικής Προστασίας Νομού Ξάνθης.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης  η σεισμική δόνηση είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη διακοπή τωνεπικοινωνιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για τα πρώτα σαράντα λεπτά .   Η ΤηλεπικοινωνιακήΈνωση Θράκης ανέλαβε να αποκαταστήσει τις επικοινωνίες ανάμεσα σε υπηρεσίες και φορείς πουεμπλέκονται σε περίπτωση σεισμού με το κέντρο επιχειρήσεων που άμεσα λειτουργεί με την ευθύνητου Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ξάνθης.

Τα μέλη της ΤΗΛΕΘΡΑ εγκατέστησαν άμεσα στο γραφείο πολιτικής προστασίας ασυρμάτους πουλειτουργούσαν χωρίς την υποστήριξη του  του δικτύου της ΔΕΗ, και συνέδεσαν το κέντρο επιχειρήσεωνμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, το νοσοκομείο, την ΔΕΗ,τον ΟΤΕ, τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμο Τοπείρου, τον Δήμο Βιστωνίδας, τον Δήμο Σταυρούπολης,τον Δήμο Σελέρου,  κάνοντας χρήση και του μόνιμου ασύρματου δικτύου που έχει εγκαταστήσει συντηρεί και λειτουργεί η ΤΗΛΕΘΡΑ. Συγχρόνως τέθηκαν σε επιφυλακή και διάθεση, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας , δύο εξοπλισμένα αυτοκίνητα αναμεταδότες,  που είχαν την δυνατότητα να μετακινηθούν και να πραγματοποιήσουν επαφές με σημεία που ίσως αντιμετώπιζαν πρόβλημα  απευθείας επαφής  με  το κέντρο.

Σε όλη την διάρκεια της άσκησης επίσης φορητός σταθμός ασυρμάτου, μετακινούνταν στα όρια του νομού με αυτοκίνητο  του  συνδέσμου   διαχείρισης απορριμμάτων δίνοντας συνεχώς επιβεβαιώσεις επαφής ελέγχοντας συγχρόνως και το Δίκτυο. Τέλος με πρωτοβουλία της ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ. πραγματοποιήθηκαν επαφές μέσω των βραχέων κυμάτων στα 40 μέτρα με την Αθήνα ώστε να ελεγχθεί η δυνατότητα διασύνδεσης υπό αυτές τις συνθήκες η επικοινωνία και με το αρμόδιο υπουργείο και την ενεργοποίηση μηχανισμού που μπορεί να χρειασθεί από το κέντρο.

Με την αποτίμηση της άσκησης σίγουρα θα έχουμε τα ασφαλή συμπεράσματα για τον βαθμό ετοιμότητας όλων μας και τις διορθωτικές κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην διαχείριση τέτοιου είδους συμβάντων. Η ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ. ευχαριστεί όλες τις υπηρεσίες και φορείς για την υποδειγματική συνεργασία τους, καθώς και όλους αυτούς που συμμετείχαν με τον εξοπλισμό και τους ασυρμάτους τους  στην άσκηση:

Δημήτρη Τριανταφύλου, Μπάμπη Πλάτση, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Μουμίν Μουμίνογλου, Θανάση Χατζησταματιάδη, Στέργιο Ζησάκη, Γιάννη Μίγγο, Σταύρο Καρυπίδη, Χρήστο Καλογιαννάκη, Θεόδωρο Γούλα, Μιχάλη Χατζηεφραιμίδη, Τηλέμαχο Αρναούτογλου, π. Ευάγγελο Γρηγοριάδη, Παναγιώτη Καργιώτη, Αχιλλέα Χατζόπουλο. Τέλος ευχαριστεί όλα τα μέλη του συλλόγου που με την συνεχή εργασία και παρουσία τους με θυσίες και κατανάλωση πολύ προσωπικού χρόνου  κρατούν την ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ σε άψογη επιχειρησιακή κατάσταση.

tiletra_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr