skoda_asteras_kerkida

Το παζλ των αλλαγών στην Ξάνθη

8 Μαΐου 201010:56

skoda_asteras_kerkidaΣε τρία επίπεδα κινείται η προσπάθεια της ΠΑΕ για στελέχωση και ανανέωση στη Skoda Ξάνθη : τεχνικό επιτελείο, παίκτες, διοίκηση.

Ήδη οι αλλαγές στο τεχνικό τιμ της ομάδας φαίνεται να ολοκληρώνονται. Ο Ιβάν Μίτεφ ανακοινώθηκε ήδη από την ΠΑΕ ότι αναλαμβάνει τη θέση στο τμήμα scouting της ομάδας, υπό τον Κώστα Κωνσταντινίδη που παραμένει υπεύθυνος. Ο γυμναστής Παύλος Γκότσης και ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Ζιώγας -τον οποίο συνοδεύουν πολύ καλές συστάσεις- συμπλήρωσαν τα κενά που υπήρχαν και θα συνεργάζονται με τον φυσιοθεραπευτή Κάρελ Μάλις και τους υπόλοιπους μασέρ.  Απομένει η θέση του άμεσου βοηθού του Νίκου Κεχαγιά που θα ολοκληρώσει τη στελέχωση του τεχνικού τιμ αρκετά νωρίς, κάτι που φαίνεται ότι χειρίζεται προσωπικά ο Χρήστος Πανόπουλος.

Σε επίπεδο παικτών η ομάδα θα προσπαθήσει να έχει συμπληρώσει το ρόστερ που χρειάζεται πριν την έναρξη της προετοιμασίας ώστε να υπάρξουν οι σοβαρές και αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη και ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα, αποφεύγοντας τις βεβιασμένες κινήσεις και προσθήκες που συνηθίζει η ΠΑΕ ακόμη και τις τελευταίες μέρες. Η στήριξη ενός βασικού κορμού και η απόκτηση παικτών που θα καλύπτουν καίρια τις προφανείς ελλείψεις συνθέτουν το βασικό σχεδιασμό.

Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι αποχωρήσει των Γιακούμπου και Τζιωρτζόπουλου και θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις. Σημείο κλειδί για την ομάδα η παραμονή των πολυτιμότερων παικτών της στο τελευταίο πρωτάθλημα, δηλαδή των Πόι (που είναι σε σκληρές διαπραγματεύσεις) και Γσκπούρνιγκ ενώ η περίπτωση του Έλιγκτον, παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητά,του παραμένει δύσκολη εξαιτίας του συμβολαίου και της υψηλής οψιόν που υπάρχει με τη Γουότφορντ.

 Για την ώρα φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης στηρίζει το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους για την οργάνωση και στελέχωση της ομάδας ο Νίκος Κεχαγιάς και ο Γιάννης Παπαδημητρίου που προχωρούν με γρήγορες κινήσεις στην υλοποίησή του με βάση κάποιες πιο φρέσκες ιδέες από όσα ίσχυσαν τελευταία.

Διοικητικά, επίσης, οι εξελίξεις είναι αρκετές και θα έχουν ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες. Ο παροπλισμός ή η απομάκρυνση στελεχών είναι ήδη δεδομένη όπως και  η έλευση καινούριων συνεργατών του μεγαλομετόχου που σταδιακά επιλέγονται χωρίς να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία. Επίσης δεν έχουν αποκλειστεί επιστροφές (;) στελεχών που εργάστηκαν στο παρελθόν αλλά ίσως και εσωτερικές μετεγγραφές των ανθρώπων που στελεχώνουν την ΠΑΕ. Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται και διερευνητική επαφή του ιδιοκτήτη και άλλων συνεργατών του για τη στελέχωση του νέου Δ.Σ., το οποίο ενδέχεται να είναι ενεργό στο μέλλον και όχι διακοσμητικό, με τη συμμετοχή και βετεράνων της ομάδας.

Ο σχεδιασμός, με τις σωστές τη τις λάθος επιλογές του θα προχωρήσει άμεσα με βάσει τις ενδείξεις, και θα έχει συνθέσει ήδη από την αρχή του καλοκαιριού ένα πολύ πιο αξιόπιστο σύνολο από όσα ίσχυσαν τα προηγούμενα χρόνια. Λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας τοποθετείται το κομβικό σημείο κατά το οποίο θα ανακοινωθεί η νέα πολιτική στα εισιτήρια και θα δοθούν στην κυκλοφορία. Το διάστημα εκείνο και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα είναι το κρίσιμο σημείο, στο οποίο θα φανεί εάν η κατάσταση την επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετική για διοίκηση και φιλάθλους.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr