Πανελλαδική ποδηλατοπορεία στην Ξάνθη την Κυριακή

7 Μαΐου 201007:43

podilatoporeia_afisaΜία από τις 30 πόλεις της χώρας στην οποίες διοργανώνεται η πανελλαδική ποδηλατοπορεία την Κυριακή είναι η Ξάνθη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Ποδηλάτες(-ισσες), που διοργανώνεται το μεσημέρι της Κυριακής (12:00) ταυτόχρονα στις 30 πόλεις,  και για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος ποδηλάτες από την Ξάνθη –με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας- που έχουν δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια για διάδοση της ποδηλασίας στην πόλη.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους για μια ευχάριστη βόλτα στους δρόμους της πόλης ένα κυριακάτικο πρωινό αλλά να κάνει αισθητή την παρουσία των ποδηλατών στην πολιτεία και τις τοπικές αρχές των πόλεων ώστε τα γνωστά προβλήματα των ποδηλατών να αντιμετωπιστούν σοβαρά, τη στιγμή που ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν το ποδήλατό τους για τις μετακινήσεις, αυξάνεται ραγδαία.

Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, στην πόλη της Ξάνθης, τον τελευταίο χρόνο οι ποδηλάτες έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους ζητώντας να διευκολυνθεί και να προστατευτεί η χρήση του ποδηλάτου στον κεντρικό ιστό. Πέρα από το πάγιο και διαρκές αίτημα για δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην πόλη, το θέμα του σεβασμού του ποδηλάτη και της διάδοσης του μέσου, ως καθημερινού οχήματος μετακίνησης στο κέντρο της πόλης κρίνεται εξόχως σημαντικό.

Το XanthiPress.gr όπως είναι γνωστό έχει πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια και υποστηρίζει αμέριστα πρωτοβουλίες, όπως αυτή των πολιτών της Ξάνθης που διοργανώνουν τη συμμετοχή της Ξάνθης στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία και παροτρύνουν τους πολίτες της Ξάνθης να συμμετάσχουν στην κυριακάτικη εκδήλωση.

Τις προηγούμενες χρονιές στην υπόλοιπη χώρα σημειώθηκε εντυπωσιακή συμμετοχή που έστειλε ένα ευχάριστο μήνυμα των ενεργών πολιτών και αυτών που απλώς προτιμούν το ποδήλατο αλλά δεν περιορίζονται σε αυτό ζητώντας εκτός από ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμους, ανθρώπινα μέσα μεταφοράς, ανρθώπινη πόλη, πολιτισμό.

«Το ποδήλατο είναι ένα μικρό μέσο άμυνας στην οικονομική καταιγίδα. Σε μία περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, το αίτημα για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης στις πόλεις, γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο. Οι διαχρονικοί μας στόχοι για ανθρώπινες πόλεις, οικολογικούς και οικονομικούς τρόπους μετακίνησης γίνονται ακόμη πιο επιτακτικοί και αναγκαίοι.
Την Κυριακή 9 Μαίου αντιπαρατάσσουμε την ελπίδα, βγαίνοντας με τα ποδήλατά μας στους δρόμους 30 πόλεων σε όλη την Ελλάδα.» αναφέρει η ιστοσελίδα της σχετικής πρωτοβουλίας καλώντας τον κόσμο να λάβει μέρος στην ποδηλατοπορεία.

Οι διοργανωτές δημιούργησαν και ένα εντυπωσιακό βίντεο προώθησης της πρωτοβουλίας που έχει ήδη αναρτηθεί στο Web TV του XanthiPress.gr . Μπορείτε να το επισκεφθείτε κάνοντας κλικ εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr