Σαραγλί

7 Μαΐου 201004:40

saragliΣαραγλί

Υλικά

  1 κιλό φύλλο κρούστας

  3 αυγά

  1 κουταλάκι κανέλα

  χυμό από 1 λεμόνι

  3/4 φλιτζάνια ζάχαρη

  ξύσμα λεμονιού

  1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο κοπανισμένο

  3/4 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο

  3 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη

  2 1/2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

-Βάζετε σε ένα μπολ το αμύγδαλο, ζάχαρη, την κανέλα και τα αυγά και ανακατεύετε

-Παίρνετε δύο φύλλα, αλείφετε με βούτυρο

-Βάζετε σε όλο το φύλλο μία λεπτή στρώση γέμιση

-Τυλίγετε σε ρόλο και μετά το γυρίζετε σαν σαλιγκάρι

-Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

-Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα

-Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο

-Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου

-Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει

-Ετοιμάζετε το σιρόπι

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού

-Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις

-Προσθέτετε το χυμό λεμονιού

-Αφήνετε να βράσει για λίγο ακόμα

-Περιχύνετε το γλυκό όταν αυτό είναι κρύο

www.sintages.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr