manitaropita

Μανιταρόπιτα

7 Μαΐου 201004:36

manitaropitaΜανιταρόπιτα

Υλικά

  2 κονσέρβες μανιτάρια σε τεμάχια

  φύλλο σφολιάτα

  1/4 τυρί kerrigold

  μαϊντανός (σε σκόνη), άνηθος (σε σκόνη)

  1/4 γραβιέρα Κρήτης

  1/2 ποτηράκι κρασί λευκό

  1/4 κεφαλογραβιέρα

  3 αυγά

  1/4 τυρί γκούντα

  λίγο λάδι

  πιπέρι

  2 κρέμες γάλακτος (μεσαίο μέγεθος)

  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα τυριά σε ένα μπολ.

-Ψιλοκόβουμε τα ήδη τεμαχισμένα μανιτάρια σε μικρότερα κομματάκια, τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.

-Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο σε λίγο λάδι.

-Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί.

-Χτυπάμε καλά τα αυγά.

-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά, τα αυγά και τις κρέμες γάλακτος.

-Έπειτα, ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα με τα μανιτάρια.

-Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτα.

www.sintages.gr

-Απο πάνω βάζουμε το μείγμα και έπειτα το δεύτερο φύλλο σφολιάτα.

-Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr