YPERNOMARXIA

Μήνυμα Υπερνομάρχη για την ημέρα της Ευρώπης

7 Μαΐου 201004:28

YPERNOMARXIAΜήνυμα του Υπερνομάρχη για την χθεσινή ημέρα της Ευρώπης , το οποίο αναφέρει

« Η σημερινή ημέρα σε ποια Ευρώπη είναι αφιερωμένη; Ποια Ευρώπη γιορτάζουμε; Την Ευρώπη των αντεγκλήσεων, των αρνήσεων για εταιρική αλληλεγγύη προς την υπό πτώχευση ελληνική οικονομία, την Ευρώπη των λοιδοριών , των στυγνών δανειστών και κερδοσκόπων του δυτικού πολιτισμού; OXI.

Αναφερόμαστε στην Ευρώπη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Ευρώπη της πρωτοπορίας, της προστασίας και ευημερίας των πολιτών της, την Ευρώπη που  ενθαρρύνει την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μέσα στις ευρωπαϊκές γειτονιές και στις ευρωπαϊκές περιφέρειες, την πολύμορφη και πολιτισμική Ευρώπη που πασχίζει για την ειρήνη.

Μεγάλη και πολύπλευρη η κρίση στην πατρίδα μας και οι αντιφάσεις πολλές. Η αξιοπιστία και η αξιοπρέπειά μας, ως χώρα, κατατέθηκε στην υπηρεσία των ντόπιων και διεθνών πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων, με τραγικές και ολέθριες συνέπειες, για μας, τα παιδιά μας και το μέλλον του τόπου μας.

Η άνοιξη της Ευρώπης για μία κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, σεβασμού της ζωής, των ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων σκόνταψε πάνω στο μόχθο του απλού ανθρώπου, που χρόνια ολόκληρα πάλευε εδώ, ή στη ξενιτιά, για να ορθοποδήσει και να προκόψει.

Δυσβάσταχτη η αποπληρωμή του χρέους, που κυοφόρησε την υποτέλεια του λαού μας. Επώδυνη η σωτηρία και προσωρινή εάν δεν έχουμε επενδύσεις και παραγωγή.

Ναι, λοιπόν στην Ευρώπη, των καλών πρακτικών, ναι στην Ευρώπη της καλής θέλησης, ναι στην Ευρώπη της εποικοδομητικής συμβίωσης και συνύπαρξης, χωρίς πρωτεία και ηγεμονίες, ναι στην Ευρώπη των λαών.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr