pinakida_komvos_2

Ξηλώθηκαν οι υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες στην Ξάνθη

6 Μαΐου 201017:45

pinakida_komvos_2Αφαιρέθηκαν από την περίμετρο της πόλης της Ξάνθης όλες οι διαφημιστικές πινακίδες.

 

Στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε η εταιρία που έχει συμβληθεί με το Δήμο της Ξάνθης για την εκμετάλλευση των μεγάλων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται – κυρίως- στις περιφερειακές και εθνικές οδούς που καταλήγουν στην πόλη της Ξάνθης προχώρησε στην απομάκρυνση των πινακίδων με δικά της μέσα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών τους γνωστοποιήθηκε ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να τις διατηρήσουν αλλά στραμμένες παράλληλα στο δρόμο, γεγονός που κρίθηκε αναποτελεσματικό για την προβολή. Στη θέση τους έχουν παραμείνει, πάντως, οι τρεις πινακίδες που βρίσκονται στον κόμβο εισόδου της πόλης από Καβάλα, για τις οποίες δεν έχει διευκρινιστεί το καθεστώς που τις διέπει.

Όπως είναι γνωστό, καθώς οι μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες δίπλα στους δρόμους τόσο στο πρωτεύον οδικό δίκτυο όσο και σε περιοχές που το κατώτατο όριο ταχύτητας είναι κάτω από 70 χιλιόμετρα απαγορεύεται και το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε προσπάθεια απομάκρυνσης όλων των πινακίδων ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, όπου δόθηκε ιδιαίτερα δημοσιότητα και έχουν συμβεί θανατηφόρα ατυχήματα.

 

Για το λόγο αυτό ήδη από το Δεκέμβριο το Υπουργειο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στις Περφέρειες της χώρας, που ενημέρωσαν του Δήμους, ζητώντας την απομάκρυνση όλων των υπαίθριων διαφημηστικών πινακίδων που τοποθετήθηκαν κατά παράβαση του άρθρου 11 του Ν. 2696/99.   Όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να απομακρύνουν τις πινακίδες με δικά τους μέσα και διαφορετικά  οι Δήμοι πρέπει να ειδοποιούν τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου για την απομάκρυνση.

pinakida_komvos

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr