Συγκεντρώσεις κατοίκων για Καλλικράτη σε Γενησεά-Σταυρούπολη

6 Μαΐου 201009:36

peteinos_pano_gia_dimo_2Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Δήμοι που αντιδρούν στις συνενώσεις που προβλέπονται από το Σχέδιο Καλλικράτης.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δήμο Βιστωνίδας που διοργανώθηκε από κοινού από τις δύο παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σε πλαίσιο των αντιδράσεων για τον ορισμό των Αβδήρων, ως πρωτεύουσας του υπό σύσταση Δημόυ Δημοκρίτου, αντί της Γενησέας (δεν καλύφθηκε λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων).

Στον ορισμό της πρωτεύουσας αντιδρά και ο Δήμος Σελέρου ενώ σχετική επιστολή διαμαρτυρίας έφτασε από το Δήμαρχο Ιντζέ Μπιρόλ, ο οποίος συμμετέχει στον αγώνα που επιχειρούν να κάνουν οι δημότες της Βιστωνίδας.

 Ο άλλος πόλος των μεγάλων αντιδράσεων είναι ο Δήμος Σταυρούπολης, όπου ο Δήμαρχος επιχειρεί πέρα από την λαϊκή έκφραση της δυσαρέσκειας -που δεν φαίνεται να πείθει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου- να τεκμηριώσει με νομικά επιχειρήματα, βασισμένα στο ίδιο το Νομοσχέδιο, το αίτημα για διατήρηση της αυτονομίας του Δήμου, κυρίως σε ότι αφορά στις πρόνοιες του σχεδίου για τις ορεινές περιοχές.

 Το απόγευμα της Πέμπτης υπάρχει Λαϊκή συνέλευση στην έδρα του Δήμου Σταυρούπολης, όπου αναμένται να γίνουν γνωστά τα ακριβή επιχειρήματα του Δήμου καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς ο Δήμαρχος Σταυρούπολης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα. Άλλωστε πέρα από τις προφανείς κινήσεις, σε εξέλιξη βρίσκονται μαραθώνιες παρασκηνιακές κινήσεις προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα δημοτών και αυτοδιοικητικών.

 Υπάρχουν ελπίδες;

Και στις δύο περιπτώσεις, και ιδιαίτερα στην περίπτωση της πρωτεύουσας του νέου Δήμου Δημοκρίτου, η κατάσταση είναι αναστρέψιμη για όσους αντιδρούν στα προβλεπόμενα από το Σχέδιο «Καλλικράτης». Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνουν αλλαγές αν κριθεί ότι αυτές τυγχάνουν της γενικότερης αποδοχής και πρόκειται να επιλύσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα δημιουργήσουν , χωρίς πάντα να διαταράσσεται το πνεύμα και οι σαφείς διατάξεις του σχεδίου «Καλλικράτης» για τις συνενώσεις.

peteinos_pano_gia_dimo

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr