APERGIES

Απεργιακός πυρετός

6 Μαΐου 201006:05

APERGIESΤο κύμα οργής για το αίμα αθώων πολιτών που χάθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας γίνεται ποτάμι, γίνεται θάλασσα.

 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης όχι μόνο κλιμακώνονται, αλλά παίρνουν πλέον και νέα διάσταση σύμφωνα με το zougla.gr

Οι εργαζόμενοι που βλέπουν τα εισοδήματα, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα να σφαγιάζονται στον βωμό της τρόικας δίνουν τη δική τους απάντηση.

Κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα υποκαταστήματα τραπεζών, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΟΤΟΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο των τριών συναδέλφων τους. Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα, καταλογίζοντας ευθύνες και στις ηγεσίες των Τραπεζών.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν ξανά οι εργαζόμενοι στους δήμους, με την ΠΟΕ-ΟΤΑ να έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα.

Κλειστά για δύο ημέρες θα είναι τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος διαμαρτύρεται για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον κλάδο τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα συνεδριάσει την Παρασκευή, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, προχωρούν οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά.

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, μία ημέρα μετά τα θλιβερά επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή τριών υπαλλήλων της τράπεζας Marfin.

Στο μεταξύ, νέα συλλαλητήρια διοργανώνουν σήμερα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, μετά τον τραγικό χαμό των τριών υπαλλήλων της Marfin.

Το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα έξω από τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr