kke201

Παρέμβαση Παπαρήγα για τα επεισόδια στην Αθήνα

5 Μαΐου 201022:00

kke201Παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη Βουλή για τα επεισόδια στην Αθήνα και τους νεκρούς

«Δεν έχω όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται και ένας από τους λόγους είναι ότι δεν λειτουργούν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης. Δεν θα προκαλέσω ερώτηση σε εσάς, μπορεί να μην είστε σε θέση να μου απαντήσετε, πιθανόν να μην έχετε και εσείς, δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια.

Ωστόσο, επειδή είμαι και μάρτυρας των γεγονότων έξω από τη Βουλή, θέλω να κάνω την εξής τοποθέτηση: Οι εργαζόμενοι οι οποίοι δέχονται μια πρωτοφανέρωτη επίθεση, χειρότερη δεν έχει συμβεί μετά το 1974, είναι σε θέση να διαχωρίσουν το συστηματικό πολιτικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την έκφραση της διαμαρτυρίας τους, έναν αγώνα που μπορεί να πάρει πολλές μορφές πάλης ανάλογα με τις συνθήκες. Μπορούν να το διαχωρίσουν σαφέστατα από κάθε σχεδιασμό υπονόμευσης των αγώνων, από κάθε προβοκάτσια που δημιουργεί αθώα θύματα και δίνουν τη δυνατότητα σε αυτούς που θέλουν να διαμορφώσουν ένα σκηνικό συκοφάντησης των αγώνων, που τους δίνουν τη δυνατότητα  και τα επιχειρήματα να πραγματοποιήσουν αυτή τη συκοφάντηση.

Εμείς λέμε ότι ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθεί από την προβοκάτσια, αλλά να πάρει όλα τα μέτρα να περιφρουρήσει τους αγώνες του και μάλιστα αγώνες που πρέπει να έχουν αφετηρία τους χώρους δουλειάς. Εκεί πονάει πιο πολύ. Η αφετηρία της μάχης πρέπει να είναι στον τόπο δουλειάς όπου εκεί ολοκληρώνεται σε πανελλαδικό αγώνα.

Και πρέπει να πω το εξής: Αρκετά η ενοχοποίηση του λαού. Έχει ενοχοποιηθεί για την κρίση, έχει ενοχοποιηθεί για όλα, δεν μπορεί το οργανωμένο και υπεύθυνο λαϊκό κίνημα να ενοχοποιείται για ενέργειες που δεν ξέρω από ποια παρασκήνια ετοιμάζονται. Η προβοκάτσια δεν θα περάσει. Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας».

Η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα στην προβοκάτσια Καρατζαφέρη

«Βεβαίως είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή μας. Εμείς δεν είμαστε γραμμένοι σε κανένα pay book.

Δεύτερο, δεν κρύβουμε τα λόγια μας, τις θέσεις μας και τις προθέσεις μας. Δεν παίζουμε παιχνίδια. Αυτό που λέμε το πιστεύουμε και ανοιχτά το λέμε και το κάνουμε.

Εγώ λέω να έρθουν μάρτυρες όλοι οι δημοσιογράφοι που ήταν και τα κανάλια έξω από τη Βουλή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ. Εκεί ήταν χρυσαυγίτες, γνωστοί άγνωστοι που από το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως «να καεί, να καεί η Βουλή» και πήγαμε, τους αφοπλίσαμε, τους πήραμε και τα δυο κοντάρια που είχαν με τη σημαία του ΠΑΜΕ. Τους καταγγείλαμε, έγιναν αλυσίδες και όση ώρα ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο. Ίσως αυτοί που ήταν έξω από τη Βουλή, δεν ξέρω αν έχουν δεσμούς αίματος μόνιμους ή προσωρινούς με τον κ. Καρατζαφέρη, αλλά ειλικρινά ο κ. Καρατζαφέρης παίζει το ρόλο του προβοκάτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να επιβάλει ό,τι επιβάλει.

Ο λαός έχει δικαίωμα με τις διαδικασίες της μαζικής, της πολιτικής πάλης, να δημιουργήσει προϋποθέσεις από το να αναθεωρηθεί μέχρι και το να αλλάξει ριζικά το Σύνταγμα.

Δεν καταλάβαμε δηλαδή, τόσα χρόνια η Βουλή δεν αλλάζει το Σύνταγμα; Και βεβαίως ένα Σύνταγμα που το έχουμε καταψηφίσει λέμε στο λαό ότι είναι ένα κακό Σύνταγμα και πρέπει να παλέψει για την δημιουργία αλλαγής αυτού του Συντάγματος. Αλλά από εκεί και πέρα είναι άλλο πράγμα να βγαίνεις ντόμπρα και καθαρά να λες αυτό το Σύνταγμα είναι αντεργατικό και αντιλαϊκό και άλλο πράγμα να είσαι επαγγελματίας, ούτε καν συναισθηματικός, προβοκάτορας».

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr